9 ting, du skal droppe nu – fordi livet er for kort!

Vi har ofte høje forventninger til os selv og vores hjem. Med en travl hverdag, hvor arbejde, pligter og fritidsaktiviteter også skal passes, kan det være en stor stressfaktor, at hjemmet altid skal være præsentabelt og ryddet.

Men hvad med at lempe lidt på dine egne krav til de huslige pligter og engang imellem bare sige pyt? Vi hjælper dig med at strege ni punkter fra din daglige to do-liste, så der er mere tid til samvær og hygge med dem, du holder af.

Tørre overflader i badeværelset af
Hvis I er flere, der skal i bad om morgenen, er det ikke nødvendigt, at I hver især tørrer brusenichen af med en svaber eller tørrer vand op ved siden af vasken. Det er spildt arbejde, hvis en anden overtager badeværelset lige efter dig selv.

Lav en aftale om, at den sidste, der bruger badeværelset om morgenen, tørrer og svaber overfladerne af. Glemmer I det engang imellem, så sig ‘skidt pyt’, og brug lidt ekstra knofedt, når I gør badeværelset hovedrent.

Putte tørvarer i fine glas
Ja, det ser tjekket ud at have alle sine tørrevarer stående i fine glas i skabet med hjemmelavede mærkater. Men er det virkelig tiden værd?

Oftest vil poser med pasta, ris, mel og nødder alligevel ikke kunne være i ét glas, og derfor er du stadig nødt til at have halvfyldte poser liggende i dine skuffer og skabe.

Hvorfor ikke bare beslutte, at du stiller varerne i deres oprindelige indpakning i skabet, hvor de ikke er synlige, så du både sparer tid og besvær med at ompakke dem. Glas fylder desuden væsentligt mere end plastik- og papirsindpakning i dine skabe.

Putte sengetæppe på
Når du har travlt om morgenen, er det første, du tænker på, nok ikke at få redt din seng med et sengetæppe. Det ender måske derfor ofte med at ligge sammenfoldet i en bunke på jorden. Måske skal du bare skrotte sengetæppet.

I virkeligheden har dine dyner godt af at blive luftet i det daglige uden et tungt sengetæppe over sig, og derudover kan det virke langt mere overskueligt om morgenen bare at skulle rede dyner og puder.

Støve af de usynlige steder
Du vil aldrig blive støv i hjemmet kvit, lige meget hvor ofte du støver af. Derfor kan det være, at du skal indgå et kompromis med dig selv, der hedder, at de synlige steder skal støves af, mens høje hylder, skaber og andre områder uden for øjenhøjde gerne må stå og støve til.

Du vil ikke lægge mærke til det i det daglige, og du vil spare mange sure kræfter på, at skulle op og ned ad stiger for at afstøve. I stedet kan du tage de besværlige områder et par gange om året.

Stryge alt tøj
Der er ingen tvivl om, at det gavner bomuldsklæder at blive strøget. Men har du en tendens til at stryge alt fra jeans til undertøj, så stop med det øjeblikkeligt! Strygning er en stor tidsrøver i det daglige, som du sagtens kan undvære.

Hvis du hænger dit tøj til tørre korrekt, så det ikke folder mærkelige steder, vil du opleve, at det kan være helt overflødigt at stryge det efterfølgende.

Tørre vådt service af
Selv om du måske har en opvaskemaskine, er der stadig køkkengrej, som du er nødt til at vaske i hånden. Lad vær med at tørre det af med et viskestykke bagefter.

Stil det til tørre på et stativ, og gå ind og hyg dig med familien i stedet for at stå i køkkenet. Så kan du altid sætte det på plads dagen efter, når det har tørret af sig selv.

Støvsuge hundehår væk fra sofaen
Har du husdyr, der fra tid til anden hopper op i sofaen, vil det naturligvis medvirke til at hunde- og kattehår ligger sig i sofaen. Men hvis du skal holde sofaen ren for hår, kunne du ikke lave andet end at stå og støvsuge dagen lang.

Enten må du vænne dyrene af med at hoppe op i sofaen, eller også må du lægge et par tæpper, som du ryster rene engang imellem.

Rydde børnenes legetøj af vejen
Selvfølgelig skal der ikke stå store racerbaner eller puslespil i vejen på gangarealerne i huset, men måske ville det hjælpe dig til en mindre stresset hverdag, hvis du accepterer, at legetøjet ikke altid finder plads tilbage til reoler og skabe.

Selv om du konstant rydder ting på plads, vil børnene hurtigt finde det frem igen og placere det nye steder i hjemmet. Så spar de oprydningstimer, og se frem til, at de ikke gider at lege med legetøj længere!

For høje forventninger til dig selv
Når alt kommer til alt, handler det om, at du selv skal skrue ned for dine egne forventninger til de huslige pligter i hverdagen. Fokuser i stedet på det sociale og samværet med venner og familie, hvor der er tid til at drikke mange kopper kaffe, spise god mad og hygge sig.

Oftest vil besøgende føle sig allermest komfortable, hvis værten er afslappet, og hjemmet afspejler, at det rent faktisk bliver brugt.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes