Sov på det! Udnyt pladsen under sengen

Opbevaringspladsen under sengen skal nødig gå til spilde. Regel nummer et er dog, at opbevarer man tøj, skal opbevaringen helst have et låg.

Brug for eksempel kurve med låg til tøj, duge eller andre stoffer – så undgår du for mange støvpartikler og potentielt møl.

Papirer, julepynt og løbesko kan godt klare sig uden låg i de åbne kurve.

Skilte med kurvenes indhold er altid godt, så man hurtigt kan danne sig et overblik over indholdet, men køber man smukke, flettede kurve med indtræk, pynter små, hvide klisterlapper ikke just.

Lav i stedet en tegning (set oppefra) over, hvad der gemmer sig i hvilke kurve, samt hvor de står under sengen. Skriv ud for hver tegnet kurv, hvad indholdet er, så er det nemmere at overskue.

En fin detalje rundt om den nederste del af sengerammen er belysning. Her kan man købe forskellige former for lyskæder eller lightstrips – nogle mere avancerede end andre.

Lyset får det til at se ud, som om sengen svæver, og giver en form for krans rundt om sovepladsen. Hvis man køber de lidt dyrere lightstrips, kan man tænde, slukke og dæmpe lyset med sin telefon.

Dette er rigtig smart, særligt hvis man har brug for en smule ekstra lys om natten, når toilettet kalder.

Skuffer indbygget i sengen er fantastiske. Så kan man både opbevare sine ting og faktisk også undvære et natbord. Læg bøger, læsebriller, osv. i natskuffen, så ligger det ikke og støver på natbordet.

LÆS OGSÅ: FIND PLADS TIL EKSTRA OPBEVARING I ALLE RUM

Noget andet, skufferne også er smarte til, er at gemme puder og sengetæppe væk.

Bor man småt, fylder pyntepuder og tæpper meget på gulvet, hvis sengen ikke bliver redt, eller når man er oppe om natten.

Gem det hele væk i skufferne og husk, at jo bredere skufferne er, jo bedre, for så er det nemmere at få proppet tingene derned.

Har man gamle skuffer fra farmors aflagte kommode, kan man re-designe dem til at passe under sengen. Køb nogle små hjul, og montér dem under skufferne, så de er nemme at trille ind og ud.

På den måde er der pludselig et sted at placere alle brætspillene, vintergarderoben, regnskabsmapperne eller de gamle bøger.

SE OGSÅ: FÅ PLADS TIL DET HELE PÅ DET LILLE BØRNEVÆRELSE

På børneværelset kan man sagtens være lidt kæk og investere i kurve i forskellige farver. Her behøver det ikke være så strømlinet.

Ting, der er gode at opbevare under sengen på børneværelset, er bl.a malergrej, modellervoks og andre ting, som ikke behøver være så lettilgængelige for små fingre uden voksent selskab.

Et godt råd er at købe beholdere, som er børnesikret, såfremt det er sarte sager, der gemmer sig under børnesengen. Gammelt børnetøj, dåbstøj, smykker og værdigenstande, som barnet har fået, kan også sagtens gemmes væk her.

Og vil man være endnu mere diskret, så kan man sy et lille forhæng, så børnene ikke fristes til at pille i kurvenes indhold.

Åbne hylder under sengen er en smadder god idé. Den eneste ulempe er blot, at der hurtigt bliver ret støvet, da soveværelset i forvejen er et af de rum, hvor flest støvmider samler sig – der er nemlig ofte varmt og rart at være, også for de små kryb.

Når det er sagt, kan åbne hylder pynte rigtig meget under sengen. Dekorer med bøger, en lightstrip, smykkeskrin, billeder eller andet, bare husk at støve hylderne af hver måned.

En af de ældste tricks i bogen er at gemme en ekstra madras under sengen. Dette er smart, hvis flere søskende deler værelse, men også hvis der kommer overnattende gæster.

Har man ikke en seng, hvor ekstramadras er installeret, kan man selv bygge en bund, sætte den på hjul og lægge en madras i.

Så skal bunden og sengen bare males i samme farve, og så vil ingen lægge mærke til, at det ikke altid har været sådan.

LÆS OGSÅ: 5 TIPS TIL DET LILLE SOVEVÆRELSE – UDNYT PLADSEN UNDER SENGEN TIL OPBEVARING

En smart måde at udnytte pladsen på er at placere sin seng ovenpå en kommode eller en skænk, hvis den kan holde til det.

På den måde kommer sengen også op i højden, så man ikke har svært ved at komme ind eller ud af sengen.

På den måde har man masser af plads til alverdens ting under sig, når man sover sødt.

Bor man meget småt – måske i en 1-værelses med en køjeseng – så udnyt pladsen nedenunder. Lav spiseplads, TV-hjørne, walk-in closet eller en hyggekrog. Mulighederne er uendelige, og pladsen dyrebar.

Sidst, men ikke mindst, hvis man bor meget småt, kan pladsen under sengen bruges til madvarer. Det kan måske lyde ulækkert, men dåsemad, slik, snacks og andre ting, som ikke er så følsomme over for temperaturer, kan sagtens klare sig fint under sengen.

Køb nogle store plastickasser med låg, og fordel maden i dem. Så er der heller ingen undskyldning for ikke at have lidt til forråd til uventede gæster, der lægger vejen forbi.

LÆS MERE: HVORDAN FÅR JEG ET LILLE SOVEVÆRELSE TIL AT FØLES STØRRE?

Artiklen er bragt i samarbejde med Houzz.dk.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes