Fantastiske hjem på vandet: 11 hotte husbåde

At vågne op til havudsigt til alle sider er vel ikke den værste måde at starte sin dag på? Og med al den kyst vi har til rådighed i Danmark, er en husbåd en oplagt mulighed for at bo roligt, frit og helt anderledes.

I dag kan du flytte ind i alt fra en forvandlet fiskekutter til en supermoderne toetagers husbåd. Lad dig inspirere af 20 flydende hjem her …

1. Husbåden her ligger på Seattles Lake Union i USA, hvorfra beboerne har en fantastisk panoramaudsigt over byen. Husbåden er blandt andet fremstillet i beton med træbeklædning på siderne.

2. Dette hyggelige område i San Francisco, USA, er kendt for sine små arkitekttegnede husbåde, der ligger side om side og danner et charmerende naboskab.

ARKITEKTUR: VI EROBRER VANDET MED HUSBÅDE

3. En helt unik husbåd tegnet af arkitekten Oshatz, der er kendt for sine spektakulære linjer og formgivning. Bitte små stykker træ er limet sammen for at skabe de organiske former.

4. Denne hyggelige parisiske båd, der er lavet om til bolig, omfavner det maritime look udvendigt såvel som indvendigt med de originale runde messingvinduer og havblå vægge.

5. En luksuriøs toetagers husbåd med terrasse på toppen. Så mangler der vist bare en rutsjebane fra terrassen og direkte ned i vandet.

6. Et flydende hjem i Alabama, USA, i ægte sydstats-stil med hvidt rækværk og olivengrønne træplader på facaden.

7. Ved bredden af Eilbek-kanalen i Hamborg i Tyskland ligger denne arkitektoniske husbåd, der er designet af Martinoff. Konstruktionen består af armeret beton beklædt med vandrette brædder i lærketræ.

8. Et vu inde fra bådens stue ud over kanalen. Her er ingen vægge begrænsende vægge, kun store glaspartier, der oplyser hele bådens indre i dagtimerne.

LÆS OGSÅ: SMUKT RENOVERET HUSBÅD ER BLEVET ET MODERNE FAMILIEHJEM

9. Nautilus er navnet på denne lille husbåd på bare 32 kvm i Berlin. Den er designet til at kunne huse fire personer med to sovekabiner i stueniveau og en oppe under taget. Derudover er der hele to små badeværelser.

10. En stor dansk husbåd beliggende i rolige omgivelser på Nykøbing Sjælland. Det rødlige træ og de runde vinder giver husbåden karakter.

11. Christopher Simmonds er arkitekten bag dette store flydende hus. Øverste etage er privatbolig, og på vandniveau har man indrettet stuen til bådplads.

Se endnu flere flotte husbåde på Houzz.dk.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes