Cookiepolitik på Søndagsavisen.dk

Når du besøger sondagsavisen.dk indsamler Søndagsavisen information om alle besøg på hjemmesiden. Disse informationer bruger Søndagsavisen til at forbedre din oplevelse, vurdere brugen af de enkelte elementer på sondagsavisen.dk og til at understøtte vores markedsføring af tilbudene fra Søndagsavisen.

På denne side kan du læse detaljeret om de informationer vi indsamler, hvordan vi behandler oplysningerne, hvad vi bruger dem til, hvem der har adgang til oplysningerne og hvordan du kontakter os vedr. cookies og privatlivspolitik.

Indsamlingen af oplysninger på sondagsavisen.dk sker inden for rammerne af den gældende lovgivning. Sondagsavisen.dk er anmeldt til Datatilsynet som en offentligt tilgængelig informationsdatabase og er således omfattet af bestemmelserne i lov om massemediers informationsdatabaser. Såfremt der via sondagsavisen.dk foretages behandling af personoplysninger, som ikke er offentligt tilgængelige, vil behandlingen ske i overensstemmelse med persondataloven.

Søndagsavisen er også medlem af foreningen Danske Medier og følger derfor foreningens retningslinjer for cookies- og privatlivspolitik.

Søndagsavisen registrerer automatisk login- og logud- tidspunkter, IP-adresse samt data vedrørende dine bevægelser mellem forskellige sider og tjenester på vores sider. Disse oplysninger bliver ikke sammensat med navn og mail.

Søndagsavisen bruger i den forbindelse analyseværktøjer, såsom Google Analytics og Gemius, der bistår med at indsamle statistiske oplysninger om brugen hjemmesiden.

Søndagsavisen indsamler oplysninger om brugerne og deres besøg på to måder:

  • Ved brug af såkaldte cookies
  • Ved at brugeren selv afgiver oplysninger

Du accepterer ovenstående persondata politik, når du besøger sondagsavisen.dk og tilhørende hjemmesider.

Hvad er cookies?

Cookies er små stykker data, som lagres på din computer, når du surfer rundt på nettet. Cookies bruges f.eks. til at registrere din adfærd på en specifik hjemmeside, og til at huske dig næste gang, du besøger samme hjemmeside. De oplysninger cookies registrerer, bliver oftest brugt til statistik eller til at forbedre din oplevelse af hjemmesiden.
En cookie kan ikke indeholde en virus, den er derfor ikke farlig for din computer.

 

Hvordan undgår jeg cookies?

Hvis du ikke ønsker at modtage cookies, kan du blokere for alle cookies, slette eksisterende cookies fra din harddisk eller modtage en advarsel, før der gemmes cookies. Klik her for at få en vejledning i, hvordan dette indstilles i din browser.

 

Tredjeparts cookies

Sondagsavisen.dk bruger en række tredjeparts services på vores sider. Disse services bruger til tider også cookies. Du kan vælge at afvise 3. parts cookies i din browser ved at følge dette linkhttp://minecookies.org/fravalg.

Blandt andet bruges tredjeparts cookies til at lave statistik på dine besøg på sondagsavisen.dk, her bruger vi cookies for at vide, hvilke sider du besøger, og hvor lang tid du er på dem. Her bruger vi systemer fra Google Analytics og Gemius.

Disse cookies bruges til at lave statistik på sidebesøg, så Søndagsavisen kan se, hvor mange sider der ses per bruger, og hvilke sider der ses i samme besøg, hvilke klip der ses. Ligeledes aktiveres der med mellemrum spørgeskemaer, som hjælper med at forstå, hvem der anvender vores sider. Disse informationer kan ikke  føres tilbage til brugerens identitet.

Du kan fravælge at indgå i Gemius målingen her:http://optout.hit.gemius.pl/removeDK.phg

Du kan fravælge Google Analytics her:http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Flere steder lagres der desuden cookies, når der benyttes tjenester og komponenter fra Google, såsom Google Maps, YouTube og Google+ deling.

Vores integration med Facebook, YouTube og Twitter cookies til at holde styr på, hvilken båndbredde du har, og derfor hvor store videofiler, du kan afspille, og til at holde styr på, om du er logget ind på tjenesten.

Sondagsavisen.dk indeholder også 3. parts komponenter som fx “Facebook Anbefal”, “Facebook synes godt om” eller “Google”. Disse 3. parts komponenter bevirker, at indehaveren af 3. parts komponenten, som for eksempel Facebook eller Google, modtager tekniske data om din browser, IP-adresse, og hvilke sider du besøger. Er du samtidig med dit besøg hos os logget på for eksempel Facebook eller Google, er det muligt for Facebook/Google at henføre disse data med din profil. Den behandling, som indehaveren af 3. parts komponenten foretager, ligger uden for vores kontrol og er udelukkende et forhold mellem dig og indehaveren af 3. parts komponenten.

Brug af personoplysninger

Personoplysninger afgives aldrig til tredjepart, medmindre du selv udtrykkeligt giver samtykke hertil, og vi indsamler aldrig personoplysninger, uden at du selv har givet os disse oplysninger ved registrering, deltagelse i en undersøgelse eller lignende. Her indsamles oplysninger om navn, adresse, postnummer, e-mail, køn, alder, interesser, holdninger og kendskab til forskellige emner.

Beskyttelse af personoplysninger

Vi gemmer dine personlige oplysninger på computere med begrænset adgang, som er placeret i kontrollerede faciliteter, og vores sikkerhedsforanstaltninger kontrolleres løbende for at afgøre, om vores brugeroplysninger håndteres forsvarligt, og under stadig hensyntagen til dine rettigheder som bruger. Vi kan dog ikke garantere 1 procent sikkerhed ved dataoverførsler via internettet. Det betyder, at der kan være en risiko for, at andre uberettiget tiltvinger sig adgang til oplysninger, når data sendes og opbevares elektronisk. Du afgiver således dine personlige oplysninger på eget ansvar.

Du har mulighed for at klage over behandlingen af oplysninger og data vedrørende dig. Hvis der er tale om en klage over behandlingen af oplysninger i henhold til lov om massemediers informationsdatabaser, indgives klagen til Pressenævnet, mens klage over behandling af personoplysninger i henhold til persondataloven indgives til Datatilsynet.

Sletning af cookies

Du kan til enhver tid slette de cookies, du har liggende på din computer.  Du kan herunder finde vejledninger til, hvordan du sletter cookies i lige din browser: