Disse kvinder er mest utro

En hollandsk undersøgelse kan  give os en ide om, hvilken type kvinde der er mest utro.

Den norske sex og samlivsekspert Peder Kjøs har i det norske ugeblad KK skrevet om netop den hollandske undersøgelse, som bl.a. har set på forholdet mellem utroskab, magt og penge.

– Måske ikke så overraskende viser det sig, at mænd med magt og penge er de mest utro. Overraskelsen ligger derimod i kvindernes svar, fortæller Peder Kjøs, og fortsætter:

– De viser nemlig, at kvinder også er mere og mere utro, jo mere magt og jo højere indtægt, de har. Mægtige kvinder er mere utro end mænd med mindre magt, så undersøgelsen udfordrer faktisk hele forestillingen om, at lysten til utroskab er kønsbestemt.

Sexolog: Derfor er din mand utro. Læs hvorfor på Q.dk

Fordi de kan
Undersøgelsen stiller dermed spørgsmål ved den gængse opfattelse af, at utroskab handler om forplantningslyst, og at mænd derfor er mere utro end kvinder.

– Måske det i virkeligheden bare handler om noget så enkelt om at have muligheden for at være utro og slippe af sted med det, mener Peder Kjøs, som også konstaterer, at forskellen på, hvor utro mægtige kvinder og mænd er, er forsvindende lille. Når vi har nået en vis position er vi faktisk lige slemme.

Melania – kvinden bag Donald Trump: En helt almindelig husmor i 24 karat guld

Selvtilliden spiller også en rolle
Peder Kjøs mener, at det skyldes måden, man ser verden på, når man har nået en høj position i samfundet.

– De mægtige er vant til at se muligheder for sig selv og har en tendens til at tage mindre hensyn til andres ønsker og behov, siger han og fortsætter:

– I tillæg har de mægtige mere selvtillid. De har mere tro på, at de er attraktive, og at de kan slippe af sted med de ting, de gør. Dermed tillader de også sig selv at handle mere impulsivt og i højere grad gøre dét, de selv har lyst til, vurderer Peder Kjøs.

Utro mænd går ikke efter udseendet

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes