10 grunde til manglende sex i ægteskabet

Er sexlivet gået helt i stå, efter at I er blevet gift? Så er I næppe alene. Ægteskabet kan være den helt store lystdræber, og især kvinderne risikerer at miste gejsten efter et stykke tid.

En dansk undersøgelse ved Glostrup Hospital af 10.000 danskere viser, at kvindernes lyst halveres, efter at de er indgået i et ægteskab.

Sexolog Irene Weyergang kommer med ti bud på, hvad der ofte er skyld i ægtepars manglende sexlyst, og gode råd til, hvad man kan gøre for at få lysten tilbage.

Få sandheden om kvinders sexlyst her

  1. Vanens magt

De fleste parforhold ender på et eller andet tidspunkt i en vane omkring sexlivet. Det betyder måske, at stillingerne er de samme – i samme rækkefølge, og det bliver endda på faste dage i ugen – eller i måneden. Når alt bliver rutine dør begejstringen og dermed daler sexlysten også.

  1. Problemer med erektionen

Det er almindelig kendt, at midaldrende mænd mister noget af potensen. Derfor er det vigtigt med godt blodomløb ved hjælp af motion. Det hjælper også at ryge mindre og spise sundt.

  1. Overgangsalderen

For kvinder i overgangsalderen sker der en masse hormonelt, hvilket for nogen er ensbetydende med manglende sexlyst. Her hjælper også en sund livsstil med motion. Det samme gælder at leve sundt uden rygning og dårlige spisevaner.

  1. Udseendet forfalder

Kvinden, der ikke kan lide sin egen krop, har svært ved at forestille sig, at manden har lyst til hende, hvilket betyder, hun mister sin sexlyst. Det er dog som oftest ren indbildning fra kvindens side, at manden ikke har lyst til hende.

Sådan spiser du dig til mere sexlyst

  1. Forskellige seksuelle præferencer

Hvis manden har lyst til sex om aftenen og kvinden om morgenen, kan det give en udfordring. Der kan også være tale om, at parret finder ud af, at de har forskellige lyster. Det kan give et pres og lede til dårlig samvittighed og være skyld i, at sexlivet ikke fungerer.

  1. Utroskab

– Det giver stor mistillid i et forhold og parret kommer til at mangle lyst til at være sammen. Man skubber hinanden væk efter utroskab og ofte ender det med skilsmisse.

  1. Børn

Amning udløser bølger af belønningshormoner, der giver afslapning, lykke, glæde og tilfredshed. Det betyder, kvinden føler sig elsket og følelsesmæssigt tilfredsstillet. Det erstatter ofte en nybagt mors lyst til sex og betyder, der skal arbejdes for lysten.

  1. Graviditet

Den gravide krop er for mange mænd en fantastisk oplevelse, som giver mere lyst, men der er også rigtig mange, der oplever, at det ikke føles rigtigt, og at de derfor ikke kan tænde på kvinden. Kvinden oplever store hormonelle forandringer, hvilket kan påvirke hendes lyst i begge retninger.

Her er 5 ting, du kan gøre i dag, som giver dig mere sexlyst i aften

  1. Kedsomhed

Kedsomheden opstår, når den ene dag ligner den anden, og vi mener, at vi ved alt om hinanden. Vi går ikke længere på opdagelse i hinanden og fantasierne holder vi for os selv. Men ægteskabet er en tryg ramme, hvor vi egentlig burde kunne udvikle os seksuelt.

  1. For travlt

Hverdagen er for de fleste fortravlet med børn, job, fritid, og alle de krav vi sætter til os selv for at være perfekte. Derfor er det nødvendigt at prioritere sexlivet. Der er andet i livet end penge og prestige.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes