Det vidste du (måske) ikke, at fnugrullen kan bruges til

Fnugrullen er en kvindes bedste redskab i kampen mod fnuller og støv på tøjet, men den kan bruges til mere end det. Goodhousekeeping.com har samlet en håndfuld gode tips til, hvad du mere kan bruge den uundværlige fnugrulle til.

6 geniale ting du kan bruge tandpasta til

På dine højtalere
Er dine højtalere lidt støvede, så gem støvkluden og kør i stedet din fnugrulle over – væk er støvet og den gode lyd kan komme til.

På lampeskærmen
Har du en flot lampe med en sart skærm, så er du ikke meget for at køre en våd klud over, og bruger du en tør, så ender støvet bare alle andre steder. Brug i stedet din fnugrulle og væk er støvet, uden at der opstår fugtskader.

Vidste du, at din dyne er fyldt med levende og døde mider? Nok ikke i det omfang. Læs mere på søndag.dk

I din taske
Kan du i bunden af din taske spotte, at der ligger en del støv og snask, så kan du selvfølgelig vende bunden i vejret på den. Men er du ikke udenfor, så kan du også bare stikke din fnugrulle ned i tasken og køre den godt rundt, så opfanger den meget af det sand og knas, der kan samle sig i bunden.

Til insekter
Er du ikke særlig glad for at samle døde eller levende små dyr op fra gulvet eller karmen, så fang dem i stedet med din fnugrulle. Den klister og vil ’suge’ dyret til sig, hvorefter du kan tage det øverste lag papir af og smide det ud – væk er utøjet.

På tøjdyr
Har du børn, så ved du at bamser og små dukker kan samle støv og alverdens skidt på sig. Gider du ikke banke de stakkels tøjdyr, så støvet forlader dem, så kan du i stedet gnubbe dem med en fnugrulle.

Du undgår nok ikke at vaske dem nu og da, men i mellemtiden kan du holde dem lidt mere støvfri.

4 rengøringsmidler du ikke må blande

Når du syr
Syr du tøj, så er du sikkert også klar over at tråde, nåle, små knapper og andet har det med at sprede sig i et stort virvar på gulv og bord, og det kan være umuligt at samle alle de små dele op, når du bagefter skal rydde op.

Gør det nemt for dig selv og kør din fnugrulle over, så samler den tråde og små ting sammen hurtigere end du selv kan nippe dem op.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes