Kender du pausereglerne på arbejdspladsen?

Hvis du selv betaler dine pauser, må din arbejdsgiver ikke forstyrre dig.

Hvis du selv betaler dine pauser, må din arbejdsgiver ikke forstyrre dig.

Forstyrrer din arbejdsgiver dig i dine pauser, skal du ikke selv betale for dem. Det er resultatet af en sag, hvor en tidligere ansat i Fakta ikke måtte forlade butikken i sine pauser, fordi hun var nøglebærer og ofte blev tilkaldt for at hjælpe sine kollegaer.

»Hvis man står permanent til rådighed i pausen, skal man ikke selv betale for den. Hvis arbejdsgiveren forbeholder sig retten til at forstyrre dig i din pause, så må de efter vores opfattelse også betale for det. For så kan man reelt ikke være sikker på, at man har sin halve times frokostpause,« siger Kim Jensen, der er faglig chef i HK Handel, til Jyllands-Posten.

Så vigtigt er det for din hjerne at holde pauser

Stort mørketal
I den konkrete sag var Fakta enig med HK, og den tidligere ansatte fik 14.000 kroner i efterbetaling fra dagligvarekæden. Kim Jensen påpeger dog, at sagen ikke er en enlig svale, da det generelt er et stort problem i handelssektoren, at mange medarbejdere arbejder i de pauser, de selv betaler for.

»Jeg tror, der er et stort mørketal, fordi medarbejderne dels ikke er klar over reglerne, dels ikke forlanger betaling, fordi de er flinke. De påtager sig arbejdsgiverens opgave ved at sige: ‘Det er synd for kollegaerne, jeg er nødt til lige at hjælpe’. Ja, selvfølgelig er du det, men det skal du ikke gøre i din fritid,« siger han til Jyllands-Posten.

Hvor meget pause har du ret til?

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes