Hver fjerde unge vil ende på førtidspension

Højere pensionsalder vil betyde, at flere vil være nedslidte, før de kan gå på pension.

Højere pensionsalder vil betyde, at flere vil være nedslidte, før de kan gå på pension.

Nedslidte hænder, ødelagte knæ og invaliderende sygdomme er nogle af de konsekvenser, en højere pensionsalder i fremtiden vil få. Og det er ikke kun nogle få, der vil blive ramt.

Beregninger fra Finansministeriet viser, at hver fjerde dansker, der er født i 1980, vil ende på førtidspension. Det skriver Fagbladet 3F.

»Det er jo helt vildt, hvis arbejdsmarkedet i fremtiden, nedslider så mange. Det er en enorm økonomisk belastning for samfundet. Og menneskeligt er det helt grotesk,« siger Majbritt Berlau, formand for Dansk Socialrådgiverforening, til fagbladet.

Så mange danskere vil arbejde mindre

Forbedring af arbejdsmiljø
Beregningerne, som Finansministeriet har foretaget, viser helt konkret, at 24 procent af årgang 1980 vil være så nedslidte, at de skal på førtidspension i en alder af 71 år, hvilket svarer til et år, før de kan få folkepension.

Socialpolitisk ansvarlig i 3F, Ellen Lykkegaard, mener, at prognoserne viser en uhyggelig udvikling af det danske arbejdsmarked.

Pia Olsen Dyhr: Danmark fortjener et velfærdsløft

»Tallene bekræfter, hvad vi frygter. De unge kan se frem til at blive slidt ned af alt for mange år på arbejdsmarkedet. Det kræver en gevaldig forbedring af arbejdsmiljøet, hvis det skal lykkes nogen generationer at arbejde så længe,« siger hun.

Fagbladet 3F har forgæves forsøgt at få en kommentar fra beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og beskæftigelsesordfører Hans Andersen (V).

Udviklingshæmmede tvinges i jobprøvning

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes