Produktiviteten skal op, hvis jobfesten skal fortsætte

Der blev skabt 46.600 flere lønmodtagerjobs i 2016.

Der blev skabt 46.600 flere lønmodtagerjobs i 2016.

2016 bød på 46.600 flere lønmodtagerjobs. Især inden for offentlig administration, undervisning, sundhed, handel og transport var der vækst i antallet af jobs. Det viser tal fra Danmarks Statistik, skriver Ritzau.

Bo Sandberg, der er cheføkonom i Dansk Byggeri, betegner 2016 som et jubelår på det danske arbejdsmarked. Selvom han forudser, at festen vil fortsætte i år, understreger han, at der skal en indsats til for at holde gang i den positive udvikling.

»Man skal næppe længere frem end til 2018, før farten risikerer at gå af arbejdsmarkedet. Det sker, hvis ikke der fortsat gøres en indsats for at udvide og opkvalificere arbejdsstyrken,« siger han til Ritzau.

Fem råd til mere energi på jobbet

Vil udvide arbejdsudbuddet
Flere økonomer, heriblandt cheføkonom i Dansk Erhverv Steen Bocian, peger på det problematiske i, at produktiviteten er faldet, mens beskæftigelsen er steget.

»Den faldende produktivitet bør tiltrække sig politisk opmærksomhed – det er et reelt problem i dansk økonomi, og det har desværre været et problem længe,« siger han til Ritzau.

I Finansministeriet er Kristian Jensen (V) positiv over udviklingen på arbejdsmarkedet, men ministeren er også opmærksom på, at flaskehalse længere fremme vil kunne bremse fremgangen i dansk økonomi.

»Derfor vil regeringen fortsat arbejde målrettet for at udvide arbejdsudbuddet, så vi undgår overophedning i dansk økonomi,« siger han til Ritzau.

Dette job får dit barn som voksen

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes