Det mangler din frosne broccoli

Det er sundt at spise grøntsager – også selvom de er frosne. Faktisk kan de sommetider være fyldt med flere gode næringsstoffer end de friske.

Der er dog undtagelser. For frossen broccoli kan simpelthen ikke måle sig med den friske, da fryseprocessen ødelægger forbindelsen sulforafan, som er en af de aktive ingredienser i broccoli, der er med til at bekæmpe betændelsestilstande og kræft, skriver Prevention.com.

Broccoli kan beskytte mod kræft. Læs her, hvad du ellers kan spise for at forebygge kræft

Der er dog ingen grund til at droppe den frosne broccoli endnu, hvis du mener, den er lettest at håndtere. En undersøgelse publiceret i Journal of Food Science viser, at drysser man lidt kinaradise over broccolien, kan det sammen med broccolien aktivere det gode enzym, som ellers var gået til i fryseprocessen, og man opnår dermed den positive effekt mod kræft igen.

Tilføj en frisk råvare
Ifølge forskerne bag undersøgelsen opnåede man den kræftbekæmpende virkning ved at drysse lidt pulver af kinaradise ud over broccolien, inden den blev pakket i poser.

– Vi har forsøgt at sælge idéen til broccoliproducenter, forklarer Elizabeth Jeffery, som er professor ved University of Illinois.

For lidt sex gør dig mere syg – læs her hvorfor

Men du kan sagtens selv opnå virkningen, siger forskerne. Drys frisk kinaradise, peberrod, radise, sennep eller blomkål over den frosne broccoli.

– Så længe du tilfører enzymet fra en råvare, der ikke er kogt, kan du tilberede broccolien så meget du vil – enten i mikroovnen eller du kan koge den. Det er lige meget, siger Elizabeth Jeffery.

Nu kigger forskerne videre på, om der er andre frosne grøntsager, der kan have samme positive effekt, som broccoli og kinaradise har sammen.

– Jeg vidste, at kinaradise havde enzymet, men jeg vidste ikke, at det ville være så effektivt, slutter hun.

Disse grøntsager der er så sunde, at du er nødt til at spise dem

Kilde: Prevention.com

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes