Officiel pandekagedag: Lækker og simpel opskrift

Det er en tradition at spise pandekager tirsdagen efter fastelavn

Det er en tradition at spise pandekager tirsdagen efter fastelavn

Der findes mange forskellige udgaver af pandekager – denne opskrift er en grundopskrift, som kan varieres næsten uendeligt. Og de er altid et hit både til voksne og børn.
Ingredienser:
  • 400g hvedemel
  • 1 spsk sukker
  • 1½ knivspids salt
  • 3 stk æg
  • 4 dl mælk
  • 1 dl øl
  • Smør til stegning

Skal det være lettere og sundere? Bananpandekager – med kun 2 ingredienser

Muligheder for at tilsætte:

  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk reven citronskal (usprøjtet)
  • 1 tsk reven appelsinskal (usprøjtet)
  • ½ tsk stødt kanel

Forskelligt tilbehør:

  • Vaniljeis
  • Syltetøj
  • Nutella
  • Frugt
  • Sukker, flormelis
  • Smør og sukker, hvis pandekagerne er kolde

Skal de være mere fluffy? Sådan laver du amerikanske pandekager

Sådan gør du:

Bland de tørre ingredienser sammen i en skål.

Æg og mælk piskes let sammen og blandes i melet.

Pisk dejen godt sammen, med pisker og rør øllet forsigtigt i (øllet giver luftighed og smag).

Lad dejen trække ca. 15 min.

Dejen skal være lind – altså til at hælde. Der bliver ca. 11-12 pandekager og de bages til de er gyldne ved middel varme.

Sådan laver du dejen:

Sådan steger du pandekagerne:
PANDEKAGEDAGEN

Tirsdagen efter fastelavn er i mange lande kendt som Pandekagedagen. Her samles store og små om at spise pandekager og lave pandekageløb.

Pandekager er uløseligt forbundet med eventyr og børnebøger. Grumme hekse bygger huse af pandekager, og Pippi Langstrømpe serverer dem for sine venner.

Artiklen blev bragt første gang d. 9/2-2016.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes