Spar på sukkeret ved at bruge lakrids

Lakrids er sikkert noget, du forbinder med slikskålen fredag aften, men lakrids rummer så mange flere muligheder og kan bruges i både madlavningen og i drikkevarer. Og så kan du faktisk erstatte sukker med lakrids.

– Lakrids har en naturlig sødme, der overgår sukker med faktor 30-50 og kan derfor skabe en interessant umami i både det søde og det salte køkken, forklarer Johan Bülow, der er manden bag luksuslakridsen Lakrids by Johan Bülow.

Johan Bülow beskriver samtidig, hvordan man kan bruge den søde lakridssmag i madlavningen, for eksempel ved at tilsætte en skefuld sød lakridssirup i en gryderet for at forbedre smagen.

Dyrk selv verdens sundeste krydderi – se hvilket på Isabellas.dk

Vil du bruge lakrids i madlavningen, er det lakridsroden, du skal gå efter.

Den fine lakridsrod kan bruges på lige fod med krydderier som ingefær og kanel og give helt nye smagsoplevelser, hvis du tilsætter det i dine madretter. Men du kan også lave lækre dessertdrikke med lakrids.

Derfor er krydderier super sunde – læs her, hvilke du skal spise

Lakrids erstatter det søde
Johan Bülow anbefaler, at man også bruger lakrids i desserter. Is med lakrids eller fransk nougat med lakrids kan give en særlig smagsoplevelse. Og så kan du lave en lækker fedtfattig drik af noget så simpelt som lakrids og minimælk.

– Minimælk rørt med fint pulver kan få selv ikke-mælkedrikkere til at nyde mælk. Det giver masser af smag og næsten ingen kalorier, forklarer Johan Bülow.

Samtidig foreslå han, at man bruger lakrids i en kop kaffe eller te for at give den sødme, men samtidig undgå kalorierne.

Læs også: Sådan undgår du sølvfisk på badeværelset

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes