10 ting, du kan bruge citron til

Det kan være en rigtig god idé at have nogle citroner liggende i køkkenet. For det er nemlig ikke kun i dressinger, ovnretter og desserter, at citron kan bruges.

Huffington Post har her samlet en liste over forskellige ting, som citron kan bruges til.

Negle: Ser dine negle lidt kedelige ud, kan du presse lidt citronsaft ud i en tallerken, rense neglene i vand og herefter stikke dem i citronsaften i op til to minutter. Det kan angiveligt også gøre neglene stærkere, hvis du tilsætter lidt olivenolie til saften.

5 madvarer, du ikke skal putte i fryseren

Deodorant: Syren i citron kan faktisk dræbe svedlugten under armene. Så hvis du har glemt din deodorant, kan du skære en citron over i to halve og bruge den ene til at smøre under armen med.

Vinduer: Du kan også bruge citron til at gøre rent med. Citronsaft kan fjerne forskellige slags pletter på vinduer eller glasoverflader. Brug citronsaften på en svamp til de svære pletter eller i en sprayflaske med vand til de lettere opgaver.

Pletter: Citronsaft kan faktisk tage en del af de pletter fra vin, olie og andre sager, vi går rundt og spilder. Kan materialet tåle det, kan du bruge en blanding af salt og citronsaft til at fjerne pletten. Er materialet mere sart, skal du nøjes med at gnide citronsaften roligt ind og vaske det af.

8 smarte ting, du kan bruge dine æggeskaller til

Ømhed: Har du ondt i halsen, kan du forsøge at lindre smerten med citronsaft. Blandt citronsaft med varmt vand i forholdet 1/8. Sørg for at gurgle blandingen. Du kan også lave en varm kop te med citronsaft og honning.

Ansigt: Du kan eksfoliere ansigtet med en blanding af citronsaft og salt. Det gavner ansigtets porer og giver en blødere hud.

Skæl: Hvis du har fået skæl, kan citronsaft ikke hjælpe dig af med problemet. Men citronen kan være med til at fjerne det skæl, der allerede sidder i hovedbunden, så du er fri for de små hvide pletter på skuldrene.

Massér citronsaften ind i hovedbunden, lad det sidde i 10 minutter og vask efterfølgende håret med shampoo.

Ris: Har du også et problem med, at risene klistrer sig fast til gryden? Så brug et par dråber citronsaft i vandet, når du koger risene. Det vil gøre det lettere for dig at gøre gryden ren for klistrede ris igen.

Du kan bruge citron til din rengøring på 9 smarte måder – se hvordan her

Frugter: Hold frugter såsom æbler, pærer og avocadoer, der er skåret i stykker, friske ved at bruge lidt citronsaft. Det betyder, at frugtkødet ikke bliver brunt. Lidt slatten salat kan også blive mere frisk ved, at du lægger det i en skål med vand og citronsaft.

Lugt: Citron kan generelt bruges til at fjerne lugtgener. Brug lidt friskpresset citronsaft til at fjerne dårlige lugte fra fryseren, mikroovnen og overflader i huset. Brug også lidt citron, hvis du koger vand – det virker som en naturlig duftfrisker.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes