Her er 6 slags frugt og grønt, du aldrig bør skrælle

Agurker bør aldrig skrælles.

Agurker bør aldrig skrælles.

Ifølge magasinet Men’s Health er der seks slags frugt og grønt, du aldrig bør skrælle, men som du til gengæld altid bør købe økologisk.

Æbler …
Frugten er fuld af C-vitamin, især i skrællen. Dér sidder i øvrigt også pektinet, de vandopløselige fibre, som har en stabiliserende effekt på kolesterolet. Pektin sætter også fordøjelsen lidt ”på hold”, så du føler dig mæt længere.

Her er 3 snacks som er meget sundere, end du troede

Gulerødder …
Grøntsagen indeholder et stof, polyacetylen, som i laboratorieforsøg slår kræftceller ihjel, og som man véd har svampedræbende effekt, plus at de virker antibakterielt og antiinflammatorisk.

Polyacetylenet sidder lige under skrællen og i selve skrællen, og derfor bør man skrubbe gulerødderne så forsigtigt, man kan. Lilla gulerødder (og orange) indeholder faktisk nogle af de samme lilla farvestoffer og antioxidanter som blåbær.

Kartofler …
Folinsyre, fibre og jern er der masser af i kartoffelskræl. Lilla kartofler indeholder særligt store mængder – og skrællen 10 gange så meget som selve kartoflen.

Agurk …
Hvis du skræller agurken, er der stort set intet andet end vand tilbage. Lader du skrællen sidde, får du til gengæld magnesium, kalk, kalium, fosfor, A- og K-vitamin.

10 tegn på at du har et unormalt forhold til mad

Aubergine …
Skrællen her er kendt som sej og kedelig, men den er fuld af sundhed i form af flavonoider, primært nanusin, som er gavnligt for hjernevævet. En anden fordel ved flavonoiderne er, at de forhindrer overvægt.

Vindruer …
Vindrueskaller er kendt som det mest pesticidholdige i grøntafdelingen, men før du raderer dem helt ud, så se, om du kan finde penge i budgettet til øko-druer.

Drueskaller indeholder et stof kaldet resveratrol, som har en cancerhæmmende virkning, bl.a. i forhold til huden. Ellers kan du starte med at skylle grundigt, det fjerner 50 procent af pesticidresterne.

Se de 5 naturlige måder at lindre ondt i halsen på

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes