5 ting, der sker, når du ikke har sex

Brud. Arbejde. Børn. Singleliv. Der kan være mange grunde til, at dit sexliv er gået i stå. Og en cølibat-periode kan påvirke både dit og din (eventuelle) mands helbred på forskellige måder.

Her er fem ting, der kan ske, når I mister that loving feeling

Fire ting der giver dig større sexlyst

 1. Du vil føle dig mere ængstelig
  Skotske forskere har fundet ud af, at mennesker, der ikke har sex, kæmper hårdere for at håndtere stressede situationer som f.eks. at tale offentligt sammenlignet med dem, der har samleje oftere. Under sex frigiver hjernen lykkestoffern som endorfin og oxytocin.
 2. Mænd, pas på prostatakræft
  Mænd, der ofte har sex, har 20 % lavere risiko for prostatakræft, ifølge American Urological Association. Det skyldes, at hyppige udløsninger kan fjerne potentielt skadelige stoffer fra prostata.

5 grunde til, at det klør forneden

 1. Du bliver forkølet
  Ingen sex betyder mindre eksponering for bakterier. MEN — en ugentlig tur i kanen styrker samtidig dit immunforsvar, hvilket vejer tungere på sundhedsskalaen. Folk, der har sex én eller to gange om ugen, har 30 % mere immunglobulin A (IgA), som er kroppens første forsvarsværn mod virus.
 2. Din risiko for urinvejsinfektion falder
  Næsten 80 % af urinvejsinfektioner sker inden for 24 timer efter samleje. Under sex kan bakterier i skeden ende med at blive skubbet ind i urinrøret, hvor de forårsager en infektion. Så en klar fordel ved cølibat er, at så snart du stopper med at have sex, styrtdykker din risiko for urinvejsinfektion.

Denne sexstilling er den mest populære

 1. Du kan blive trist
  Sæd er sundt for kvinders humør. Den hvide væske indeholder nemlig nogle forbindelser som melatonin, serotonin og oxytocin, der booster humøret hos kvinder, der har ubeskyttet samleje. Til gengæld stiger risikoen for kønssygdomme.

Kilde: Prevention.com

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes