Derfor overdriver mænd deres sexlyst

I årtier har mændene haft det lidet flatterende prædikat på sig, at de konstant tænker på sex. Men forskning fra det amerikanske Duke University tyder på, at det langtfra er sandheden.

Faktisk konkluderede undersøgelsen, at mænd – og kvinder i øvrigt – overvurderer, hvor ofte de tænker på sex, og også, hvor ofte de rent faktisk dyrker det.

Den opsigtsvækkende undersøgelse blev offentliggjort i Journal of Sexual Medicine. Det skriver Daily Mail.

Mænd overdriver for at leve op til deres rygte
Selvom begge køn overvurderede, hvor ofte de havde sex, overvurderede mændene deres seksuelle aktivitetsniveau mere end kvinderne.

Forskerne mener, at dette skyldtes en kønsmekaniske, som vi mennesker benytter, når vi skal genkalde os fortidens begivenheder. Mænd tror det simpelthen, fordi samfundet forventer det af dem.

De fire største fejl, mænd gør i sengen

To slags spørgeskemaer
202 deltagere, 101 mænd og 101 kvinder, hvoraf halvdelen døjede med kroniske lidelser som depression, cancer osv., mens den anden halvdel var raske, svarede online på en række spørgsmål vedrørende deres sexliv, aktivitetsniveau, interesser i sex, dysfunktioner, og hvad der generelt gav dem seksuel tilfredsstillelse.

I første omgang skulle deltagerne dagligt svare på spørgsmålene, og efter en 30 dages periode, skulle de så svare på et samlet spørgeskema, hvorefter svarene fra begge spørgeskemaer blev sammenlignet.

Sexstillingerne, der virker – se det store galleri

Vi glemmer vores negativitet
Her fandt forskerne, at der var variation i svarene, afhængigt at parametre som humør, køn og efter hvilke emner, der var tale om. I svarene for månedsspørgeskemaet vurderede deltagere af begge køn deres interesse i sex højere end på dagligt basis.

Desuden var der en tendens til, at folk der beskrev deres humør som godt, overvurderede, hvor ofte de havde sex, og mente, at de nød det mere, end hvad dagsundersøgelserne viste. Det modsatte gjorde sig gældende for folk, der beskrev sig selv som mindre glade og positive.

Kunsten at leve alene (efter at have været to)

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes