Test af gulvhøjttalere, der ser godt ud

Mange, der er går op i hjemmets indretning, vil gerne have et lydsystem, der ikke fylder og allerhelst er usynligt.

Derfor ender man gerne med en lille trådløs højttaler a la Sonos eller tilsvarende. Og det kan være fint nok. Men den største og bedste lyd får du stadig fra et par gode, traditionelle højttalere, gerne gulvstående.

For de interiørbevidste findes der et alternativ til at gemme det hele væk: At vise tingene frem i stedet.

– Der er en trend, der gå i retning af store, dyre kaffemaskiner synligt fremme i køkkenet og enorme komfurer halvanden til to gange så store som normalt. Og i denne trend er der så også plads til store, flotte gulvhøjttalere i stuen. Der er en klar tendens, vi har set over de senere år. Men højttalerne skal være flot håndværk, og de skal have et smart design. Ligegyldige kasser er ikke løsningen for disse kunder, siger Jens Holst Larsen, der er produktchef i Hi-Fi Klubben.

Læs hele testen på Testuniverset.dk

Det bliver også stadig mere populært med hvide højttalere:

– Folk er begyndt at kunne lide rigtige højttalere igen, bare de passer ind i indretningen. Vores salg af hvide højttalere er derfor steget de sidste seks-otte år. Og mange vil gerne have deres højttalere uden stoffronter. De skal se ud som det, de er, altså højttalere, men med stil, siger Jens Holst Larsen.

Design tæller
I denne test vil vi gerne præsentere stor, god lyd, der passer ind i hjemmet. Vi har derfor sigtet os ind på højttalere til op omkring 10.000 kroner, der ikke fylder alt for meget, og som spiller godt, uden at man skal trække dem en meter eller mere ud på gulvet.

Højst 50 cm fra bagvæggen er fint. Der har også været et ønske, at man kan få højttalerne i hvid.

Alle højttalerne i testen fås i hvid, bortset fra Elac Debut F5. De kommer kun i sort, men vi syntes, vi skulle have dem med, eftersom vi kårede de små B5 i samme serie til Årets Bedste kompakthøjttalere. De er også meget kompakte og burde glide fint ind i ethvert hjem.

De fleste højttalere i testen er slanke og kompakte. Yamaha NS-F350 og Canton GLE 496 er dog på grænsen til store og kan med fordel stå i et større rum for ikke at dominere interiøret.

Læs hele testen på Testuniverset.dk

Og vinderen er …
Lyden fra Monitor Audio Silver 6 er af den type, der får hårene til at rejse sig og pulsen til at slå hurtigere. Vi var ikke kommet mange sekunder ind i Bowies “Lazarus”, før testpanelet begyndte at nikke anerkendende til hinanden.

Højttalerne har en meget flot udførelse i ægte træfinér eller pianolak og spiller fornemt al musik uden generende farvning eller forvrængning.

Lyd & Billede

Testen er bragt i samarbejde med Lyd & Billede.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes