Test: Kokkeelever kårer den bedste koldskål

Kokkeelever blindsmager otte slags koldskål. Karakteren er et gennemsnit af deres bedømmelser.

Kokkeelever blindsmager otte slags koldskål. Karakteren er et gennemsnit af deres bedømmelser.

Sejren er sikker for testvinderen – den bedste koldskål at sætte på havebordet til sommer.

Fire ud af ti dommere giver den topkarakteren seks stjerner, mens der også er pæne bedømmelser fra resten af kokkeeleverne fra Erhvervsskolen Nordsjælland og deres faglærer, Claus Nexø.

Der er dyb koncentration og helt stille i storkøkkenet bortset fra slubren fra de kokkeklædte elever, der ivrigt grifler notater og karakterer ned.

Da stjernerne er talt sammen, er det feltets dyres­te, den økologiske koldskål Naturmælk fra Føtex, der er elevernes bedste bud på, hvad kammerjunkerne skal hældes ud over denne sommer.

Læs hele testen på Testuniverset.dk

»Det kan du ikke mene«
På testskemaerne fremhæver de især den gode vaniljesmag, den lækre, lidt tykke konsistens og en rigtig god balance mellem sødme og syre.

Eleverne er færdigudlærte kokke til sommer. Og de har allerede klare holdninger til, hvordan en koldskål skal smage.

»Nej, du kan da ikke mene, at det er din favorit,« lyder det fra flere af dem, da det rygtes, at to elever har uddelt fem stjerner til Kløver-koldskålen.

For de to smager den af barndommens koldskål, indvender de, mens flere af klassekammeraterne og Claus Nexø, der indimellem optræder som dommer i Søndagsavisens tests, giver nul stjerner til Kløver Dansk koldskål med citronsaft.

Læs hele testen på Testuniverset.dk

I sidste ende giver det testens laveste gennemsnit og to stjerner for manglende vaniljesmag, tynd konsistens og en lidt kemisk smag. Testens billigste koldskål taber altså.

Arla har fået forelagt kritikken og indhentet en kommentar fra Ole E. Hansen, der er mejeridirektør på Slagelse Mejeri.

»I sommerhalvåret efterspørges koldskålsprodukter til forskellige forbrugssituationer. Flere af vores koldskålsprodukter er luksusvarianter, som blandt andet indeholder tykmælk, vanilje og æg. Ved produktionen af UHT Kløver Koldskål ønsker vi at tilbyde et anderledes produkt, som har flere måneders holdbarhed, til prisbevidste forbrugere,« siger han.

I bunden ligger også den økologiske koldskål fra Gram Slot og Cheasys laktosefri koldskål, der er sødet med aspartam og indeholder færrest kalorier.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes