Ny Magnum-is imponerer dommerne – cola-is får dumpekarakter

Maja Vase (tv.) og Anne Moltke Dahl smager sig igennem otte af sommerens isnyheder. Der er både en klar favorit og en, de slet ikke vil anbefale.

Maja Vase (tv.) og Anne Moltke Dahl smager sig igennem otte af sommerens isnyheder. Der er både en klar favorit og en, de slet ikke vil anbefale.

Findes der noget bedre billede på sommer i Danmark end iskioskerne på stranden, ved minigolfbanen eller på campingpladsen?

Hvert år forsynes de med nye slags is, som børn og voksne kan køle sig ned med på de varme sommerdage – eller trøste sig med på gråvejrsdagene.

I år har de nye is navne som Magnum Double Raspberry, Nøddetop, Feast og Kæmpe Sambi. Og der er både gode og dårlige nyheder blandt årets debutanter i frostboksen. Det vurderer dommerne Anne Moltke Dahl og Maja Vase, der sammen har skrevet flere bøger, blandt andre ‘Lykken er is’, og lever af at udvikle opskrifter på og blogge om søde sager.

For dem er der ingen tvivl om, hvad sommerens bedste isnyhed er. Magnum Double Raspberry får uden tøven seks ud af seks mulige stjerner.

Læs hele testen på Testuniverset.dk

Overraskelse inden i isen
»Den er dejlig frisk. En ny favorit. Den er godt afstemt mellem is, syltetøj og chokolade. Og isen er lækkert cremet,« siger Anne Moltke Dahl, mens Maja Vase supplerer:

»Der er smæk på smagen. Og sådan et dobbelt lag chokolade gør mig altid glad. Den fungerer. Det er fedt med overraskelsen af hindbær mellem de to lag chokolade, og det er smart at indkapsle syltetøjet, fordi det er flydende. Det er slet ikke sejt, som syltetøj ellers godt kan blive i is og kager,« siger hun og enes med Anne Moltke Dahl om, at de til enhver tid kan spise Magnums nye hindbær-opfindelse.

Den er endda så stor favorit, at der er to karakterer ned til de næste is, der får fire stjerner. Her lander en pistacieis fra Premier Is og endnu en Magnum – en chokoladeis overtrukket med mørk chokolade med 70 procent kakao.

Nul stjerner til cola-kugler
Det er sværere for sodavandsisene at imponere de to dommere. Cola-lemon-kuglerne er der ikke noget positivt at sige om, mener de, og giver slet ikke nogen stjerner. Til det siger Henrik Funder, marketing manager og business lead hos Frisko:

»Vi stiller høje krav til vores børneis, og blandt andet derfor kommer cola-smagen i Calippo Shots fra naturlige smagsstoffer. Det kan være forklaringen på, at den ikke nødvendigvis smager, som colaer er flest. Vi sælger dog rigtig godt af denne variant, og det tyder på, at den falder i god smag hos børnene.«

Læs hele testen på Testuniverset.dk

Den grønne Kæmpe Samba har en konsistens, der ikke behager dommerne.

»Den føles lidt som skum, og det ser ud, som om der er bobler i. Jeg er ked af konsistensen,« siger Maja Vase.

»De har måske taget det med sodavandsis bogstaveligt og kommet brus i,« supplerer Anne Moltke Dahl og bemærker, at hun gerne ville have haft et tykkere lag chokolade med mere kraftig smag på toppen og en mere markant smag af citrus i isen.

»Den smager næsten mere af pære end citrus,« siger Anne Moltke Dahl, og Maja Vase udbryder:

»Det skulle jeg lige til at sige.«

Savner smag af friske bær
Det går ikke bedre for Blinklys. Den trefarvede limonadeis smager ikke nok af en af de frugter, den skal lede tankerne hen på, nemlig hindbær.

Maja Vase forsikrer, at dommerne ikke har noget generelt imod sodavandsis.

»Hvis jeg sætter tænderne i en hindbæris, forventer jeg, at den smager af hindbær. Altså har den rigtige, rene smag af hindbær, som du plukker i haven på en sommerdag. Det gør denne is langtfra,« siger hun, og Anne Moltke Dahl bemærker:

»Den har en lidt syntetisk smag. Lidt ligesom Fun-saftevand.«

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes