Kræftramt tv-læge: Tæv var min hverdag

Hendes smil er bredt, og de sorte bukser og den tætsiddende T-shirt vidner om, at Charlotte dyrker mere motion end gennemsnittet. Vi mødes i hendes lægepraktisk i det centrale Varde, hvor selve klinikken mest minder om en majestætisk bolig med en snoet trappe og respekt for husets historiske detaljer.

Familieeksperten Charlotte Højlunds hus brændte: Jeg bad til, at alle var i live

Jeg kan ikke lade være med at tænke, at her er en kvinde, der har alt. Hun har stor succes som tv-læge i DR-programmet ”Lægen flytter ind”, hvor hun kærligt, men kontant hjælper danske børn og deres familier med at få sunde vaner ind i dagligdagen. Hendes villa, der ligger tre minutter væk fra lægehuset, vidner om, at den 50-årige Charlotte Bøving har haft en succes, der også kan måles på bankkontoen.

– Jeg har et fantastisk liv i dag, men egentlig kunne jeg lige så godt have endt som stiknarkoman, siger Charlotte og har i den grad fanget min nysgerrighed.

Charlotte voksede op i Varde med sine lægeforældre, der udadtil var det succesfulde par, hele byen kendte. Som lille blev Charlotte ofte passet af portører og sygeplejesker på hospitalet, når hendes forældres arbejdstider overskred institutionens åbningstider.

Mand og søn efter Hulubulu-Lottes død: Sådan tackler vi sorgen

Skulle være den bedste
Flid og dygtiggørelse var kerneord i Charlottes barndomshjem, og farens succes som læge havde tidligere været lige så stor på håndboldbanen.

I huset vidnede hans pokaler om en dedikeret mand, der havde viljen til sejr. Men bag de fine titler og de store præstationer gemte husets fire vægge på noget, der senere blev en offentlig hemmelighed i byen. Når hendes far havde drukket alkohol, blev hans charmende side skiftet ud med en aggressiv adfærd, der ofte gik ud over Charlottes mor.

Fra sit værelse kunne Charlotte høre skrigene fra moderen, når faren var kommet beruset hjem, og slagene haglede ned over hende. Flere gange prøvede Charlotte at stoppe faren og beskytte sin mor, men jo mere hun råbte og hev i ham, des mere voldelig blev han.

Forskning: Problemer i parforholdet er altid mandens skyld

Far var mit forbillede
– Min far var både mit største forbillede, fordi han var så dygtig til sport, men samtidig var han også den person, jeg foragtede allermest. Jeg fornemmede lynhurtigt, hvornår han var i sit aggressive humør, og når det skete, var der intet at stille op. Jeg kunne flå i ham og skrige ham ind i hovedet, at han skulle stoppe med at slå min mor, men i sidste ende kunne jeg ikke gøre andet end at vente på, at han blev udmattet og stoppede, fortæller Charlotte.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes