Skuespiller Trine Gadeberg: Kvinder tør ikke være rigtigt sjove

Sketches om alt fra det at gå på toilettet, om kunsten at sige frække ord og sange om skede svamp. Det er blot nogle af de emner, ”City Singler” fokuserer på.

I samarbejde med tre andre skuespillerinder har Trine Gadeberg skabt et univers, hvor kvinder har lov til at folde sig ud.

Skuespiller Kirsten Olesen: I sorgen bliver alting ligegyldigt

Har mænd patent på at være sjove og sjofle?
Den tanke ramte Trine, da hun en dag havde været inde og se ”Ørkenens Sønner.” For siden hun begyndte at spille revy, har hun været irriteret over, at de sjove replikker altid havner hos mændene. I starten var det okay, men efter ti år på scenen begyndte Trine at sætte spørgsmålstegn ved, hvorfor det skal være sådan.

– Hvorfor skal jeg altid være den pæne blondine, som laver et oplæg til en mandlig skuespiller, som så har den sjove replik?

Det er vigtigt at grine. Latter kan nemlig være med til at forlænge dit liv. Læs mere her!

Pæne piger med orden i tøjet
Trine beskriver ”City Singler” som et show, der giver kvinder mulighed for at få luft og få lidt af alt den pænhed væk, som vi omgiver os med i dagligdagen.

Charlotte Bircows børn er flyttet hjemmefra: Nu bliver det sjovt

– Vi er opdraget til at være pæne piger med lige rottehaler og orden i tøjet. Vi må ikke klappe briksen ud på samme måde som drengene. Vi kvinder er tit så pæne, så strukturerede og så dominerende rundtomkring i hjemmene. Nogle gange er det bare rart, at der lige går hul på dem, når vi kommer hjem med Netto-poserne.

Tv-værtinden Ane Cortzen har lært at tro på sig selv, og lever ud fra mantraet, at hun kan, hvad hun vil. Læs hendes historie her!

Al forfængelighed over bord

– Der er ret mange kvinder, som ikke tør være sjove fuldt ud. Mange klæder sig ud med sjove bryster, store tænder og en kæmpe røv, men de tør ikke helt komme som sig selv og være grim.

Lis Sørensen om sin mands sygdom: Han er ikke alene om det

For selvom der de seneste år faktisk er sket en udvikling indenfor den humoristiske genre, hvor flere og flere kvinder stiller sig i forreste række, efterlyser Trine flere kvindelige komikere, der i højere grad tør slippe forfængeligheden.

– Det handler om at slippe kontrollen og kaste forfængeligheden over bord og gå all in. Hvis man tør gå derud, så er det der, humoren er.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes