Smerter i fødderne: Din guide til den perfekte herre- og damesko!

Smerter-i-fødder

Smerter-i-fødder

Du har måske prøvet at have nogle uforklarlige smerter i fødder, knæ eller andet, hvilket giver rigtig god mening – for det er småting i hverdagen, så som hvilken sko du til dagligt benytter, der langsomt gnaver mod dine fødder.

1: Sålen – stabilitet og optimal bevægelighed

Tro det eller ej – skoens sål spiller en større rolle i fodens tilpasning, end man lige forventer. For at musklerne kan opnå tilpas bevægelighed, er det blandt andet vigtigt at sålen let bøjes og er blød i materialet.

Når du prøver forskellige såler bør du vurdere om sålen er skridsikker og desuden hvorvidt hælen er for høj eller ej. Disse funktioner er sammen med siden af sålen, som gerne skal være kantet, med til at skabe stabilitet. Vælg altså ikke sålen med ‘runde’ kanter.

2: Størrelsen – giv plads til dine tæer

Et af de vigtigste elementer i den perfekte sko er skoens størrelse. Det er et vidt begreb, som rummer alle de ting, ekspedienten i skobutikken tjekker, når du får hjælp til at finde den korrekte pasform. Dette er særligt vigtigt ved løbesko, men spiller på længere sigt også en væsentlig rolle med fritidssko.

Du har måske hørt, at skoens længde skal være ca. 5 mm. længere end foden. Dette sørger for, at der er plads til at foden kan flytte sig tilpas meget. Derudover skal du have plads til at sprede dine tæer – i det hele taget er det vigtigt at tæerne har fri bevægelighed.

Det kommer nok ikke som nogen stor overraskelse for dig, at det er smertefuldt at bære stiletter. Tæerne bliver i damesko med spidse ender ødelagt, eftersom der ikke er plads til tæerne. Dette er væsentligt at have i mente, når man har at gøre med alle spidse sko.

3: Snørebånd og slid – vigtigere end du tror

Sålen og størrelsen på skoen er nogle af de mest væsentlige punkter i søgen efter den mest komfortable og sundhedsmæssigt fornuftige sko. Af andre overvejelser, du bør gøre dig, findes:

Snørebåndene: Det lyder måske som en petitesse, men hvis du binder dine snørebånd for stramt eller for løst, vil dette påvirke din balance meget negativt.

Slid af sko: Især til løbesko er det vigtigt at skifte skoen ud, når du har løbet omkring 1000 km. i dem, eftersom sålen og hælen på dette tidspunkt er opslidt.

Sondér terrænet eller kig på SKECHERS’ udvalg

Lider du altså af ofte at få meget ømme fødder, er dette din lynhurtige bibel til at opnå den optimale komfort til netop DIN fod. Har du brug for en yderligere guideline, er SKECHERS særligt kendt for at tilbyde nogle meget teknologisk udviklede sko, foruden sko med memory foam.

Her vil du altså finde komfortable dame- og herresko med en perfekt pasform, som på samme tid er moderigtige – hvis du altså skulle gå op i den slags. Finder du ikke noget her, må du sondere terrænet for sko, nu du ved, hvad du skal lede efter!

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.