Hold dine råvarer friske, og undgå madspild

Foto: PR

Foto: PR

Brug de overmodne bananer

Bananerne med rigeligt mange brune pletter kan måske ikke spises som de er, men de kan bruges til noget andet. Du kan blandt andet bruge de overmodne bananer til at bage en banankage. Skal du derimod have bananerne til at holde endnu længere, kan du skære dem i mindre stykke og komme dem i en frysepose. Herefter fryser du bananerne ned og kan tage dem op, når du skal bruge dem. Du kan blandt andet bruge dem i din smoothie eller til en hjemmelavet bananis. Blend de frosne bananer med lidt vaniljesukker og mælk og tilsæt hakket mørk chokolade. Voila! Din helt egen og sundere version af bananis.

Brug resten af dine krydderurter

Har du købt en stor potte med krydderurter, men ikke fået brugt det hele?

Forlæng dine krydderurters levetid ved at hakke dem fint og bland dem med olie. Kom herefter krydderolien i en isterningbakke og sæt det i fryseren. Så har du en lækker krydderolie til næste gang du skal bruge krydderurter i en gryderet eller anden madlavning. De kommes helt enkelt direkte i retten fra frost.

Hold salaten sprød i køleskabet

Salat kan hurtigt blive trist og kedeligt inden man når at få spist det hele. Det bedste råd er derfor at skylle salaten og komme det let fugtigt i en frysepose uden at mase det for meget sammen. Derefter kommes det på køl på nederste hylde i køleskabet, hvor det er koldest. På denne måde holder du liv i salaten længere.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes
1