Spar penge ved refinansiering af lån

lån

lån

Hvad indebærer refinansiering mere konkret?

En refinansiering af lån defineres ved, at dit nuværende lån eller flere lån skal have en ny rente. Det betegnes også som omlægning af lån, som du muligvis har hørt om. Hvis vi tager eksemplet om flekslån igen, så er der en forskel i forhold til tidspunktet for refinansiering, alt afhængigt af hvilket flekslån der er tale om. Ved et flekslån sker der en refinansiering i intervaller. Der findes for eksempel:

  • F1-lån
  • F3-lån
  • F5-lån

Refinansiering af et F1-lån sker hvert år. Den sker af F3-lånet hver 3. år, og den foregår hver 5. år for F5-lånet. Her kan du altså ikke selv bestemme, hvornår refinansieringen skal ske, den er fast alt afhængig af lån.

Det anbefales af eksperter, at man forbereder sig inden, der skal refinansieres. Således kan du gøre besparelser, når perioden kommer. Har du en anden type lån eller skal du til at låne, og vil du gerne se, om du kan få til en billig rente, kan du selv undersøge markedet. Læs mere på sambla, hvor du kan sammenligne lån.

Saml dine lån eller flyt lånet

Det at refinansiere behøver ikke udelukkende at være på ét lån. Nogle mennesker kan have flere lån. Et til huset, et til bilen, et til båden og så videre. For dem vil det være en fordel at slå disse lån sammen – som også er en refinansiering. Ved at gøre dette kan du få bedre lånevilkår samt et overblik over lånet og rentebetalingen. Lånet vil ofte blive billigere ved, at man samler det.

Man kan også undersøge markedet og derved spare penge. Du kan undersøge de forskellige renteniveauer i bankerne, som er forskellige. Du kan flytte dit lån til en anden bank, hvis det kan give dig en bedre rente.

Du kan refinansiere de fleste lån. Disse lån er for eksempel:

  • Billån
  • Forbrugslån
  • Kreditlån
  • Flekslån

Hvis du har flere mindre lån såsom kreditlån, vil det altså være en fordel at se ind i, om du kan samle disse lån. Da kan du formentlig få bedre vilkår og spare penge. Sørg for løbende at refinansiere lån, hvis muligheden er der, så du kan holde renteniveauet relativt nede.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.