Guiden til din næste brugte bil – Dette skal du huske

Auto

Auto

Herunder kan du læse en liste over de ting, som du bør huske, når du tror, at du har fundet den rette brugte bil.

Tjek bilens pris

Hvis du tror, at du har fundet den rette brugte bil, skal du først og fremmest tjekke om den er til salg til en god pris. Det kan være vanskeligt selv at vurdere bilens pris, og derfor kan det være en god idé at hente hjælp udefra. Hos AutoUncle har du mulighed for at tjekke prisen på en aktuel bil, som er til salg hos en brugt bil forhandler. Dette gøres ved hjælp af deres unikke algoritme, som sammenligner med priser på lignende biler, som er blevet solgt indenfor de seneste måneder. Dermed kan du sikre dig, at du ikke betaler overpris på bilen.

Når du tjekker prisen på en bil, kan det også være værd at besøge Autouncle i Tyskland. Her kan du se priserne på brugte biler på det tyske marked. Hvis du er heldig, kan du spare mange penge ved at købe en brugt bil her i stedet. Du skal blot huske på, at du skal betale registreringsafgift for bilen, når du tager den til Danmark.

Få en prøvetur

Når du har fundet en brugt bil til en god pris, kan du gå videre med købet. Næste skridt er at tage ud og kigge på bilen, for du må aldrig købe en brugt bil uden som minimum at se den i virkeligheden og køre en prøvetur.

Først og fremmest bør du besigtige den brugte bil for at sikre, at der ikke er buler, ridser eller rust, som ikke er nævnt i annoncen. Du bør desuden også kigge på motoren for at sikre dig, at alt ser pænt ud. Det er især vigtigt, at der ikke drypper olie eller andet fra motoren. Herefter kan du tage en prøvetur i bilen, så du kan sikre dig, at den også kører godt. Det anbefales generelt, at du både prøver by- og motorvejskørsel i bilen, da disse to ting afprøver forskellige aspekter af bilen. Kører bilen godt, er det måske på tide at forhandle med sælgeren. Hvis I kan blive enige om en pris, kan du herefter trygt købe bilen.

Tjek bilens registreringsnummer

Før du endeligt godkender købet af en brugt bil, er det en god idé at tjekke bilens registreringsnummer. Her kan du se tidligere synsrapporter, hvilket kan være et effektivt værktøj til at opdage eventuelle problemer. Du kan desuden også tjekke, at der ikke er skjult gæld i bilen, hvilket ellers er en fælde, som nogle bilkøbere falder i.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.