Sådan rengør du din altan

altan

altan

I denne guide får du råd til, hvordan du bedst kan rengøre din altan, hvornår og hvor ofte det skal gøres. Det er måske ikke den sjoveste beskæftigelse, men tænk hvor glad du vil blive for at kunne sidde på en ren altan og nyde synet af dine blomsterkasser.

Kom i gang med forårsrengøringen

Når foråret indtræder, er det et oplagt tidspunkt at rengøre din altan på. Efter en hård vinter med masser af kulde og frost, trænger den gevaldigt til en omgang. Måske døjer du oven i købet med grønne alger, som du også kan få tips til, hvordan du slippe af med. Mindst én gang om året bør du rengøre din altan ordentligt. Og det kan de fleste hvis lige klare. Der er ingen grund til at gøre den rent om vinteren, fordi den allerede vil være helt beskidt den efterfølgende dag. Derfor er foråret et bedste tidspunkt til rengøring.

Påbegynd rengøringen inden du går i krig med at plante blomster og planter i dine krukker og altankasser, for så kan du nemmere flytte det hele rundt og få gjort grundigt rent.

Rengøring trin for trin

Her får du en trin-guide til, hvordan du kan gribe rengøringen på din altan an. Så kan du fokusere på et skridt ad gangen.

 

  1. Første punkt er oprydning. Har du måske nogle pantflasker derude, skrald eller andet som skal sorteres, så er det her, du starter. Måske er der også nogle krukker, som trænger til en udskiftning og skal helt væk. Det er nemmere at gøre rent, når der er så rydeligt som muligt.
  2. Har du problemer med alger på din altan, som ses på for eksempel beton og træværk, men også andre udendørs materialer? Disse skal fjernes cirka to gange om året, så de ikke sætter tydlige spor. Du kan ikke forebygge disse, men du kan gøre rent, så snart de kommer, så du kan få bugt med dem løbende. Fjern dem om foråret men også til efteråret, hvor alger lever godt. Du kan bruge en børste til at fjerne dem med samt algemiddel. Skyld efter med rent vand. Med disse redskaber kommer du langt.
  3. Så kommer rengøringen. Brug en børste og en klud. Start oppe fra og ned, så du ikke får skidt ned på det rene, hvis du starter nedefra.
  4. Når du er i gang, kan du ligeså godt tage ruderne og altandøren.
  5. Slut af med at vaske gulvet. Er gulvet i træ anbefales det, at du behandler det med en olie, der passer til det. Så efterlader det en friskt udseende.
  6. Herefter er det bare møbler og krukker, som skal tages. Bank med fordel støv ud af puder og hynder.

 

Har du ingen altan, men har en drøm om at få en? Så kan du læse mere her: https://www.minaltan.dk/

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.