Find de bedste autisme-hjælpemidler

Spektumshop

Spektumshop

Udvælg de mest populære

Der findes et hav af forskellige hjælpemidler til børn og unge med autisme, og det kan derfor til tider som forældre være svært at finde ud af, hvad man bør investere ih og hvad man ikke bør investere i. For lige så mange der taler for diverse ting, taler også imod dem. Og derfor føler mange forældre, at det er lidt et sats, når de begynder at købe ind til barnet. Og det er nemt at købe sig fattig i sådanne ting.

Det kan dog også være svært at sige, hvad man bør investere i, idet det selvfølgelige er forskelligt fra barn til barn, hvad der har den bedste effekt. Og derfor er der ofte ikke andet for, end at man må prøve sig stille og roligt frem og mærke efter, hvad der har en god effekt, og hvad barnet får mest muligt ud af.

Der er dog nogle få ting, som har vist sig at være nyttige for de fleste, som kæmper med autisme. En af disse er en ’time timer’. Med en sådan gøres tiden visuel, og det gør således, at man får en bedre fornemmelse for tiden. Time timeren er et nedtællingsur, der gør det muligt for den enkelte at se tiden gå, idet det grafisk vises, hvor meget tid der er tilbage.

En anden ting, som for mange også er nyttig, er en kugledyne. En sådan er god, hvis man kæmper med søvnbesvær, har vanskeligt ved at finde søvn eller vågner flere gange i løbet af natten. En kugledyne er designet således, at den ligger sig tungt og tæt om personen, og på den måde afgrænses kroppen, hvilket øger ens kropsbevidsthed. For mange vil det have en beroligende og tryg effekt.

Den tredje ting, som også har bragt stor glæde for flere med autisme, er board makeren. Dette er et computerprogram, som består af mindre piktogrammer, symboler og billeder, og du har endda mulighed for at designe dine helt egne. Disse kan hjælpe med at gøre de ting, der foregår i hverdagen mere visuelle og spændende at beskæftige sig med, og det vil give barnet en bedre forståelse for, hvad der kommer til at ske hvornår.

Find et stort udvalg af hjælpemidler online

Der findes altså en lang række autisme hjælpemidler, som du sammen med dit barn bør forsøge dig frem med. Først når du har afprøvet hjælpemidlernes effekt, vil du vide, om dit barn har gavn af at benytte sig af dem. Og heldigvis finder du et stort udvalg af hjælpemidler online, hvorfor du har rig mulighed for at prøve dig frem og forsøge forskellige muligheder, der kan være med til at gøre hverdagen meget lettere for barnet med autisme.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes