Her er de største rødvinsproducenter i verden

skjoldburne

skjoldburne

Rødvinsproduktionen hører til mange forskellige kontinenter såsom Sydamerika, Nordamerika, Australien, Sydafrika og Europa. I Europa er det hovedsageligt lande som Danmark, Frankrig, Italien og Spanien, hvor de tre sidstnævnte er de klart mest dominerende vinproducenter. Uden for Europa er det hovedsageligt Australien og USA, der fører an i henhold til rødvinsproduktion.

Importen til Danmark fortsætter – online køb af rødvin er populært

Selvom der er rødvinsproducenter i Danmark, der gør et fortrinligt stykke arbejde, bliver der stadig importeret en hel del vin fra lande som de førnævnte, og det bør man nyde godt af, da der findes mange gode og velsmagende vine produceret i udlandet. Importen betyder, at udvalget bliver større, hvormed man får muligheden for at smage på forskellige vine. I dag er det blevet en mulighed, at man kan købe vin online, og det er meget smart, da man hurtigere kan få et overblik over udvalget, mens man også kan blive meget klogere på de enkelte vine via udbyderens beskrivelser. Find rødvin til enhver smag her. Online findes der nemlig mange flere informationer om de enkelte rødvine, hvilket ikke altid er at finde, når man står i en butik og skal udvælge rødvinen. Hernæst kan man også opleve, at udvalget online er en smule bredere, hvormed det giver muligheder for, at man kan få udvidet sin horisont og smagt forskellige rødvine.

Populære rødvinsdruer

Der er nogle rødvinsdruer, der er mere populære end andre, og det er eksempelvis gældende for barbera, der er en italiensk rødvinsdrue, som er karakteriseret ved en duft af kirsebær samt en eftersmag af lidt tør karakter. Derudover er der eksempelvis også merlot, der er en meget udbredt rødvinsdrue, der dyrkes over hele verden, men de bedste rødvine lavet på denne drue er produceret i Bordeaux. Denne drue er kendetegnet ved en meget dyb farve og en intens, blød duft, hvilket er med til at give vinen en god smag og en dejlig fylde. Når man skal have fundet, hvilken vin man skal drikke, kan det altså være en fordel at undersøge, om druen er sød eller tør, hvor tyk vinen er osv., så man kan finde frem til den perfekte vin, der lever op til de krav og forestillinger, man har.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.