Som selvstændig kan det rette regnskabsprogram gøre en kæmpe forskel

billy

billy

Told og Skats frister er urokkelige, og kan derved blive en dyr affære. Derfor er det en god idé, allerede når man starter op, at alliere sig med et ordentligt regnskabsprogram.

Bogføring og regnskab handler i høj grad om rutine

Det kan være svært at komme ind i en rytme, hvor man får bogført, samlet bilag og taget billeder af fakturaer. Hvis man allerede fra starten, når man stifter sit firma, gør det til en vane at gøre disse ting, vil det med tiden blive en selvfølge og man vil takke sig selv for indsatsen. For når først fakturaerne begynder at hobe sig op, og det bliver uoverskueligt, så er det, at man kommer til at lave de fatale fejl, som i yderste konsekvens kan koste én firmaet.

Mange firmaer bliver ramt af likviditetsdøden

Mange nystartede firmaer ender med at dreje nøglen om, på grund af noget så trist som manglende likviditet. Manglende likviditet er ikke nødvendigvis et tegn på, at firmaet går dårligt. Det betyder blot, at man i en periode ikke har så mange likvider. Eksempelvis hvis man køber materialer, hvor betalingsfristen er kortere end dem, man sælger dem til. Så kan det sagtens være, at det samlet bliver et overskud, men i den mellemliggende periode vil der være et likviditetsmæssigt underskud, som kan ende med at blive fatalt. For hvis firmaet bliver erklæret konkurs, vil dem som skylder firmaet penge automatisk undlade at betale, og så kommer den indtægt man har brug for ikke. Dette kan man dog undgå ved at bruge et regnskabsprogram såsom Billy.

Regnskabsprogrammet lader dig fokusere

Regnskabsprogrammets primære funktion er at være nemt og overskueligt og vigtigst af alt at være så intuitivt, at det ikke optager unødvendigt meget af din tid. Medmindre du er bogholder eller revisor, er regnskab nok ikke et af dine kompetenceområder, og du bør derfor bruge et absolut minimum af tid på det, og i stedet bruge tiden på det du er bedst til; dit kerneområde.

Med Billy er det nemt at få regnskabet til at blive en indgroet vane. Når du modtager en ny faktura fra en leverandør, bliver den sendt ind i programmet per automatik, og det samme gør sig gældende for bilag, kundefakturaer og driftsudgifter. Når det først er blevet en vane, bliver det gjort per automatik og sluger mindre og mindre af éns kostbare tid. Der er mange gode grunde til at vælge at bruge et regnskabsprogram, det kan give dig mere tid til dit firma og dit arbejde og mindst ligeså vigtigt, det kan forhindre dig i at lide likviditetsdøden, idet du får et godt overbliksbillede af din forretning.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.