6000 virksomheder erklæres årligt konkurs – det vil Aalborg-iværksættere gøre op med

Inkasso-tjenesten Debito har vendt inkassobranchen på hovedet og vil komme de mange konkurser til livs med en online løsning til inkasso og styring af likviditet og rykkerstyring.

Er man selvstændig, eller kender en der er, ved man uden tvivl hvor stort et arbejde det kræver med at servicere kunder, udføre arbejdet og ikke mindst det store administrative arbejde, som ofte følge med. Hvert år går små 6000 virksomheder konkurs, ofte grundet dårlig økonomi, manglende likviditet og ubetalte fakturaer hos kunderne. Det er noget de to Aalborg-iværksættere, Christoffer Baadsgaard og Morten Holst Henriksen har taget kampen op med – og har lavet en online platform til styring af inkasso og likvidit, hvor brugerne blot skal uploade sin ubetalte faktura, for at være igang med inkasso og rykkerstyring – uden selv at skulle bruge tid på rykkerskrivelser, inkassovarsel, påkravsskrivelse, RKI eller hvad der ellers følger med inkasso. Herefter finder Debito den partner; inkassofirma eller inkassoadvokat, der er mest velegnet til opgaven – på den måde skal kunderne ikke selv bruge tid på at finde en partner til sine inkassosager. Herefter følges sagen online på portalen, helt gratis.

 

Frustrationen startede hos dem selv

“Vi havde begge oplevet besværet og bøvlet med at skulle finde den rigtige løsning til vores ubetalte regninger – skulle man vælge en inkassoadvokat eller skulle man vælge et inkassofirma, vi vidste det ikke – og fandt ud af, vi ikke var de eneste der stod med den hovedpine” udtaler Morten Holst Henriksen, medstifter af Debito. Herefter gik de to iværksættere i gang med at udvikle systemet der skulle finde den rette samarbejdspartnere til sagerne og fandt hurtigt ud af, at mange efterspurgte samme løsning. “Vores system finder den partner vi mener kan løse sagen, som kan være en inkassoadvokat eller et inkassofirma og sender sagerne der hen. Løser de ikke sagen er den uden omkostninger for vores kunde. Løses inkassosagen , koster det 10% i succesgebyr, som fratrækkes før overførslen til kunden”.

 

Gratis og ubesværet at være i gang

Står man med en ubetalt regning, kan det være en jungle at finde ud af hvem der kan hjælpe – en advokat eller et billigt inkassofirma? Med Debito uploader man blot sin faktura, så klarer Debito resten, finder den rette partner til sagen og står for udsendelse af rykkerskrivelser,
påkravsskrivelser, inkassovarsel, RKI – og evt. forbereder til fogedretten. Løses sagen, tages der 10 % i et såkaldt succesgebyr. Dermed er det blot den ubetalte faktura det kræves for at være i gang – ingen oprettelsgebyr eller besvær med oprettelse.

 

Debito vender branchen på hovedet med gratis inkasso

Mange har opfattelsen af, at inkasso både er besværligt, tidskrævende og ikke mindst ineffektivt, hvilket er en myte Debito ønsker at gøre op med. Debito vender branchen på hovedet ved at tilbyde gratis inkasso ud fra præmissen, no cure, no pay. Løser man kundens sag, koster det 10% af det indkrævede beløb. Skulle det derimod ske, at sagen ikke løses, har det været gratis inkasso – uden risiko eller omkostninger for opretter. “Vi ser rigtig mange af vores konkurrenter i branchen der opererer med oprettelsegebyr, abonnement og lignende. Det gør vi ikke og har dermed hånden på kogepladen sammen med vores kunde og den inddriver vi finder til kunden; inkassoadvokat eller inkassofirma.”

 

Spar Nord har investeret i virksomheden

I 2018 investerede Danmarks 5. største bank, Spar Nord Bank, i Debito – investeringen er med til at eskalere og videreudvikle virksomheden samt at skabe et endnu bedre produkt omkring inkasso i mange år frem. Virksomheden tæller i dag 7 ansatte, alle placeret på kontoret i Aalborg.
Debito giver løbende gode ​gratis råd om inkasso på deres blog​, og klæder brugerne bedre på til styring af økonomi og inkasso.

Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.