Kan du ikke overskue oprydningen, nedpakningen og udpakningen i forbindelse med en flytning? Så læs med her …

Boxit

Boxit

Ryd op og smid ud

At flytte er alletiders mulighed til at få ryddet op i de skuffer, du aldrig kommer i, komme ind bagerst i skabet og smide det tøj ud, du ikke har gået i de sidste 5 år, gennemse kasser og poser på loft og i kælderen – har du virkelig brug for alle de ting? Det er en stor fordel at få ryddet op i alle ejendele, inden de pakkes ned og flyttes. Det sparer nemlig en masse plads under selve flytningen, og du slipper for at pakke unødige sager ned.

Tænk praktisk og effektivt

Når du begynder nedpakningen, er det en rigtig god idé at skrive navn på kasserne – både ovenpå og på en af siderne – så du hurtigt kan se, hvad der er i dem. Det er også en god idé eksempelvis at holde køkkensager for sig, da de oftest skal bruges som noget af det første i den nye bolig. Husk også på ikke at pak kasserne så tunge, at de enten går i stykker eller ikke er til at bære på.

Få hjælp til selve flytningen

Når hele den gamle bolig er sorteret, opryddet og pakket ned, er det på tide at flytte sagerne. Det kan godt blive noget af et projekt, hvis du skal stå med det alene, og hvis du kun har en lille bil at transportere det i. Søg hjælp hos venner og familie, og lej eventuelt en flyttemand eller en container til at pakke tingene i. Fremtidens flyttefirma er måske uden flyttemænd, da en container, som bliver placeret ved den gamle bolig og derefter ved den nye, giver dig tid og ro til at pakke ned og ud i dit eget tempo.

Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.