Hvad kan man lave som advokat?

Som advokat er det almindeligt, at man specialiserer sig indenfor et specifikt område – og det kan være alt fra strafferet til ejendom. Derfor findes der mange forskellige typer af advokater, og der findes endda jurister, der også havner i “advokatfeltet”, hvis de eksempelvis siden uddanner sig inden for anklagemyndigheden. I denne artikel har vi samlet 5 forskellige typer advokater, så du kan blive klogere på, hvor man kan haven som advokat.

1. Advokat med speciale i personskade

En advokat med speciale i personskade er den person, du skal have fat i, når du skal finde ud af, hvor meget du eksempelvis skal have i erstatning i forbindelse med en personskade. Advokaten rådgiver og hjælper dig således med at sikre, at du får den erstatning, der er passende i forhold til din sag. En advokat, der arbejder med personskade, skal ligeledes vurdere, hvem der skal betale for din erstatning, såfremt dette bliver relevant.

2. Advokat med speciale i intellektuel ejendom

Har du en virksomhed, der har opfundet et nyt produkt, ny medicin eller lignende, er det en advokat med speciale i intellektuel ejendom, du skal have fat i. Dette er dog særligt, når man skal tage patent på et produkt, at denne type advokater kommer ind i billedet. Det er således advokatens opgave at sikre, at firmaet har patent, copyright eller et trade mark, og at sikre at virksomheden ikke bryder nogle regler i forbindelse med intellektuel ejendom.

3. Erhvervsadvokat

Hvis du på et tidspunkt skal starte et firma, skal du have fat i erhvervsadvokat. Denne type advokat er nemlig ekspert i at give juridisk vejledning til virksomheder om alt fra virksomhedskonstruktion til skatterådgivning – noget som er helt essentielt, at en virksomhed har styr på.

Uanset om man er et lille eller stort firma, vil man som regel benytte sig af en erhvervsadvokat, mens store virksomheder som regel har en til flere advokater tilknyttet til at varetage firmaets juridiske opgaver.

4. Familieadvokat

En familieadvokat tager sig alt juridisk, der har at gøre med familier. Og eftersom flere og flere efterhånden bliver skilt, er der især brug for advokater med speciale i familie. En familieadvokat hjælper blandt andet i forbindelse med skilsmisser, hvor de blandt andet bistår opdeling af ægteparrets værdier. En familieadvokat er også typisk inde over, hvis der er børn indblandet, hvor det også er advokaten, der er med til at bestemme, hvem der har retten over børnene og eventuelle deleordninger.

5. Kontraktadvokat

Hvad en kontraktadvokat laver, giver lidt sig selv – det er den advokat, der er med til at udarbejde nye kontrakter, ansættelseskontrakter, ordrekontrakter, firmakontrakter og så videre. Det er dermed også en kontraktadvokat, der indblandes ved eventuelle kontraktbrud, hvor det blandt andet er advokatens opgave at afgøre, hvem der står for brud og hvem der har ret.

6. Boligadvokat

En boligadvokats opgave er at yde støtte og rådgivning til en køber i forbindelse med en bolighandel. Her består arbejdsopgaven i at gennemgå alle relevante dokumenter, lave skøde, tinglyse skøde og diverse andre juridiske opgaver i forbindelse med afslutning af en handel.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.