Gode råd inden du køber brugt bil

biltorvet

biltorvet

Er bilen vedligeholdt?

I første omgang skal du kigge grundigt på bilen – er den ordentlig vedligeholdt? Kig efter eventuelle småbuler i bilen, da disse kan være dyre at få lavet. Tjek også især forruden efter stenslag eller revner. Bilen vil ikke gå igennem et syn, hvis der er tydelige slag eller revner i synsfeltet. Hvis ruden skal skiftes, kan det hurtigt koste 5.000 kr. eller meget mere, hvis det er en rude med varme, som bliver mere og mere udbredt.

 

Tag en god køretur

Det er altid godt at tage en længere prøvetur i din, måske, kommende bil. Tag eventuelt en ven eller familiemedlem med, da det altid er bedre med to sæt øjne og øre end ét.

Under køreturen kan i lægge mærke til følgende:

  • Lyt efter mislyde fra motoren, både ved opstart og under kørslen. Mislyde bør altid undersøges nærmere. Det KAN nemlig betyde, at enten tandrem eller taktkæden skal skiftes, hvilket kan koste mellem 5.000-15.000 kr. alt efter bilmærke og model.
  • Det er i den grund også en god ide at starte og slukke bilen flere gange, så du er sikker på, at tændingen fungerer som den skal.
  • Sæt bilen i gear og mærk efter om koblingen går med et jævnt tryk. Er der en ujævn vandring, skal den tjekkes grundigt efter.
  • Tjek for ratslør. Kør forsigtigt hen over ujævnheder for at teste om støddæmperen er i orden.
  • Foretag også gerne bremsetest ved flere forskellige hastigheder.

 

Batteri, olie og kølervæske

Tjek altid efter, om der er nok olie og kølervæske på bilen. Olien skal helst ikke være helt kulsort, da dette er tegn på en slidt motor. Tjek også efter oliespild og utætheder i motorrummet.

Dæk

Hvor slidte er dækkene og er de slidt ensartet? Skævt slidte dæk kan være tegn på, at hjulophængende ikke er justeret rigtigt, eller også er de slået skæve. Det kan også skyldes skævhed i karosseriet.

Tjek i øvrigt hvor meget mønster der er tilbage på dækkene. Det anbefales, at man skifter dæk når der er 3 mm mønsterdybde tilbage. Det er desuden vigtigt, at der sidder samme type dæk på for og bag. Det er nemlig ikke kun farligt, men også ulovligt at blande sommer-og vinterdæk.

Brugt bil fremfor ny?

Der er mange der køber brugte biler når de skal have ny bil. Og en brugt bil kan være lige så god som en fabriksny bil, og så er den desuden for det meste meget billigere. Det er en af de største fordele ved køb af brugte biler. En fabriksny bil falder nemlig meget hurtigere i værdi end en brugt bil. Så hvis du skal sælge din bil igen efter nogle år, kan det langt bedre betale sig med en brugt.

Ved hjælp af disse simple råd, skulle du nu være godt klædt på til at købe din næste brugte bil.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.