Annonce: Danmarks vestkyst om vinteren: Smuk og fuld af liv!

Vinter-ved-Vestkysten

Vinter-ved-Vestkysten

Selvom man sagtens kunne sidde og kigge ind i ilden i sommerhusets pejs en hel ferie, så vil familiens yngste medlemmer næppe stille sig tilfredse med dette. Derfor kommer her en guide til nogle af de aktiviteter, man kan lave med sine børn, når man er på ferie om vinteren på vestkysten.

Find et firma, der udlejer sommerhuse ved vestkysten om vinteren her

Bork legeland:

Bork legeland er i den grad et besøg værd, hvis man har børn med på ferie ved vestkysten!

Det store legeland, der i alt rummer 2500 kvadratmeter, er spækket med sjove, udfordrende og lærerige aktiviteter. Der er aktiviteter for børn i alle aldre, lige fra de helt små børn, der kan slå sig løs i legelandets mini legeborg eller mini legeområde, til de ældre børn, der kan bruge sit krudt på trampoliner, klatrevæg, street hockey og meget, meget mere. Børn under to år er gratis, mens børn og barnlige sjæle op til hundrede år skal af med 85 kr. for at slå sig løs i legelandet.

Oplysninger:

Beliggenhed:

Enggårdsvej 9, 6893 Hemmet.

Ringkøbing-Skjern Museum:

Ringkøbing-Skjern Museum er en samling af 14 bygninger, der alle er med til at fortælle, hvordan livet ved vestkysten var engang. Ringkøbing-Skjern Museum siger selv, at de er et økomuseum, hvilket betyder, at de bygninger, museet består af, fortæller historien omkring de funktioner, som bygningerne havde, da de indgik i vestjydernes hverdag som arbejdsplads og levested. Museet lægger stor vægt på, at bygningerne opretholder en del af deres tidligere funktion, så de er med til at fortælle alle de besøgende, hvordan livet har været engang.

Aktivitetskalenderen om vinteren er propfyldt, og denne vinter kan man blandt andet komme ud at se Kaj Munks præstegård, komme på bunkertur ved Houvig fæstningen og komme til åbent værksted på Skjern reberbane.

Oplysninger:

Aktuelle åbningstider for de 14 bygninger kan findes på museets egen hjemmeside.

Gåture ved klitterne og rav i vandkanten:

Det er som om, at vestkysten får en ekstra dimension i vinterlandskabet. Klitterne er smukke og de indbyder i den grad til lange, raske gåture. Derfor er dette selvfølgelig altid en oplagt mulighed, hvis man vil have en billig og fantastisk god oplevelse ved Vesterhavet om vinteren.

En anden ting, der både er sjov og giver rig mulighed for at få en masse frisk luft, er at finde rav. Rav, der også hedder havets guld, er nemmest at finde et par dage efter en storm, og det er særligt godt, hvis der er fralandsvind. Så bliver ravet nemlig transporteret ind mod land af kystens understrøm. Det kan være svært at finde ud af, om det nu også er rav, man har fundet. Hvis man er i tvivl, så kan man bruge det gamle trick at slå det formodede rav mod sine tænder. Hvis det frembringer en hul lyd, der frembringer samme lyd, som hvis det var plastik, man slog mod sine tænder, så er det næsten med sikkerhed rav, man har fundet.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.