Annonce: 3 ting du skal vide, når du køber uldtøj til babyer

Uld kan kradse

Uld er notorisk kendt for at kradse og derfor bør man undgå, at barnet har ulden direkte på huden medmindre det er en meget fin uld som for eksempel Merinould. Hvis man ikke kan få det bør man sikre sig, at der er et blødt lag inderst, så barnet ikke bliver kradset igennem hele dagen. Ulden er dog et af de bedste materialer til at isolere barnet mod kulde, så hvis man kan finde en model der ikke kradser, så har man skudt papegøjen.

Svanemærket

Svanemærket er en essentiel del af de fleste forældres hverdag, fordi mærket betyder, at det er et miljøbevidst produkt, der er meget mindre tilbøjeligt til at kunne skade barnet end andre produkter. Produkter med svanemærket må kun indeholde meget små mængder kemikalier og der må kun bruges de mest miljøvenlige kemikalier i fremstillingsprocessen af tøjet. Svanemærket er noget, som man generelt bør holde øje med, men det er dog ikke det eneste mærke, som man skal holde øje med, når man køber uldtøj til babyer.

Oeko-Tex

Dette er et måske mindre velkendt mærke, som tøjet kan gøre sig fortjent til, hvis det er testet for skadelige kemikalier og er blevet frikendt. Med dette mærke kan du altså ikke få tøj, der er nemmere at håndtere lige efter købet. Man kan faktisk tage det på uden overhovedet at vaske det først, hvis man vil det. Det er derfor optimalt, hvis tøjet er mærket med begge disse mærker og med disse tre ting i baghovedet, så er man bedre udrustet til at tage beslutninger omkring køb af uldtøj til babyer.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.