Overvejer du et generationsskifte i dit firma? Så læs med her

tvc.dk---hobbyklubben

tvc.dk---hobbyklubben

Så er du landet det rigtige sted. Herunder får du nemlig nogle vigtige punkter, du skal være opmærksomme på, når du vil lave et generationsskifte, hvad end det er et generationsskifte til din søn, datter eller en tredje part.

Kontakt en god advokat

Et generationsskifte er en stor ændring for både dig og din efterfølger. Det er også et skifte med mange overvejelser, skatteregler og øvrige regler og lovgivning som skal overholdes. Derfor vælger de fleste virksomhedsejer at kontakte et professionelt advokatfirma som har forstand på generationsskifte. På den måde slipper du for besværet med at sætte dig ind i alverdens regler og love.

Tal med din efterfølger

Det er vigtigt at få talt grundigt med din efterfølger. Hvor meget forventes det, at du er engageret i firmaet? Vil du gerne konsulteres, inden der bliver lavet store ændringer? Sådanne ting er godt at få afklaret inden generationsskiftet. Inddrag evt. advokaten, hvis I ønsker, at de forskellige aftaler bliver skrevet op. Dette for at undgå intern strid imellem generationerne. Det er nemlig ærgerligt, hvis dette sker. Det kan heldigvis undgås, hvis du tager en god snak med din efterfølger.

Accepter den nye generation

Når generationsskiftet indtræder, skal du til at vænne dig til, at det ikke længere er dig, der sidder ved roret. Det kan være lidt svært at vænne sig til. Hvis du sørger for en god dialog med din efterfølger, bliver processen nemmere. Med et generationsskifte følger også nye ideer. Disse nye ideer må du acceptere. Vil din efterfølger stifte en webshop, en ny butik eller lign., er du nødt til at acceptere, at det er den nye direktørs beslutning. En ny generation har ofte fingeren på pulsen, og kan sikkert træffe nogle forfriskende valg for virksomheden.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.