Anlæg køkkenhave, uden at ødelægge knæ og ryg

søndagsavisen.dk-superkredit

søndagsavisen.dk-superkredit

At kunne hente sine egne grøntsager i haven er ikke bare dejligt for pengepungen, det føles også godt at fodre familien med afgrøder du selv har produceret, men arbejdet i sådan en køkkenhave er hård for knæ og ryg, hvis du blot rydder en plot jord og sår dine gulerødder direkte i jorden.

Men hvad gør du så?

Højbede

Anlæg højbede. Rigtigt høje højbede. Få bedene op i omkring 80 cm højde, og sørg for gang-plads omkring så du kan arbejde i bedet hele vejen rundt. På den måde skal du ikke ned på knæ for at så og høste. Og så det bliver meget nemmere at luge ukrudt, da du kan nappe ukrudtsspirerne med hænderne, frem for at skulle forsøge ikke at ramme dine egne spirer og afgrøder med hakken.

Jord

Faktisk behøver du ikke fylde hele højbedet med jord. Anskaf dig en kompostkværn (de fås jævnligt relativt billigt på DBA) og kværn alt dit haveaffald fra hækklipningen, beskæring af træer og buske osv. og fyld det i bunden. Det komposterer med tiden og giver næring til dit bed.

Kartoffelspande

Spiser I kartofler, bør du unde dig selv nogle kartoffelspande. Det er todelte spande, den ene med store huller, som du sætter ned i yderspanden, fylder med jord og planter en moderkartoffel i. Når det er tid til at høste, kan du løfte inderspanden ud og plukke det antal kartofler du skal bruge. På den måde kan du høste flere gange fra samme plante.

Lån penge på Superkredit.net, hvis det kniber med finansieringen. Din ryg vil takke dig, og du kan holde din køkkenhave i mange år ud i fremtiden, uden problemer.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.