Annonce: Giv liv til dit hjem med nye detaljer i indretningen

 

Sommeren er et fantastisk tidspunkt at give sit hjem en større eller mindre makeover på. De fleste har flere ugers ferie, som eventuelt kan bruges på hjemlige sysler, hvor stuen får en ny farve på væggene eller de små nipsgenstande rundt omkring i huset bliver skiftet ud. Hvis ikke du er så heldig at have sommerferie, så er denne årstid stadig oplagt, hvis du gerne vil kaste dig ud i nogle forbedringer i hjemmet.

 

På vores breddegrader bliver der, som bekendt, tidligt lyst og sent mørkt, så ligegyldigt hvordan dit arbejdsskema ser ud, burde det være muligt at finde et par timer enten før eller efter arbejde, hvor du kan nusse rundt om de indretningsmæssige detaljer i dit hjem om end der er tale om de store eller de helt små detaljer. At have styr på tingene i sit hjem giver et godt indtryk.

 

De klassiske dekorative tiltag

Hvis du trænger til, at der skal ske noget nyt i dit hjem, er det oplagt at svinge malerpenslen. Du vil blive overrasket over, hvor stor en forandring det vil bibringe, hvis du vælger at male din stue, eller måske bare en enkelt væg, i en smuk farve – især hvis alle væggene i dit hjem på nuværende tidspunkt er hvide. En anden ting du kan gøre for at få et nyt og anderledes udtryk i dit hjem er ved at skifte nogle af dine møbler ud.

 

Det kan selvfølgelig være en bekostelig affære at investere i nye møbler, hvis du foretrækker at købe dem fra ny, men du kan nemt låne penge til at betale for dem nu og her ved at læse mere her. Sammen med et par designklassikere, fra for eksempel Georg Jensen, kan dit hjem lynhurtigt ændre udtryk til at være mere stilet og gennemført.  Skåle, lysestager eller en vandkande i et lækkert design kan gøre meget for helhedsindtrykket i et rum. læs mere her.

 

Genbrug og upcycling er hot

Det behøver dog ikke være dyrt at lave en stor forandring derhjemme. Det er in at genbruge møbler eller at give dem en makeover, så de ser helt nye ud. Du sparer både penge og nogle af naturens ressourcer ved at anvende genbrug. Hvis du er lidt fiks på fingrene, kan du nemt få nogle ældre møbler til at ligne en million. Det er sjovt og moderne at upcycle møbler eller andre genstande, så de får en anden og brugbar funktion.

 

Som nybegynder ud i upcyclingens kunst kan du med fordel starte i det små. For eksempel kan du gemme korkpropperne, når du drikker vin. Kork er et flot naturmateriale, som kan opgradere de fleste rum selv med en lille detalje. Brug for eksempel korkpropperne som knage til viskestykker eller håndklæder. Det kræver kun, at du hamrer et søm fast i væggen og sætter proppen fast på sømmet – voila så har du en helt ny knage, som du nok ikke ser hos andre.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.