Fordele ved anpartsselskab (ApS)

Soendagsavisen.dk-Nemadvokat.dk

Soendagsavisen.dk-Nemadvokat.dk

Disse virksomhedsformer er underlagt færre krav, men der er til gengæld store fordele ved oprettelse af ApS. Disse fordele ved anpartsselskab kan du blive klogere på i denne artikel.

Begrænset hæftelse

Der er flere fordele ved anpartsselskaber, herunder anses særligt den begrænsede hæftelse for en af de helt store fordele. Den begrænsede hæftelse medfører, at såfremt der måtte blive rettet krav mod selskabet, eller dette rammes af konkurs, er det helt klare udgangspunkt, at du kun står til at miste, hvad du har indskudt i selskabskapital. Du hæfter derfor ikke personligt, men derimod kun for de indskud, som du har foretaget i selskabet. Det skal dog bemærkes, at dette ikke gælder, hvis der er indgået personlig kaution.

Holdingselskab

En anden stor fordel er muligheden for at eje igennem et holdingselskab. Stifter du et holdingselskab og driftsselskab, er der mulighed for at anvende det samme indskud til stiftelsen af begge selskaber. Det vil sige, at du kan stifte to anpartsselskaber for det samme indskud af 40.000 kr. – dette kaldes at ”rulle” kapitalen.

Når selskabskonstruktion med et holdingselskab og driftsselskab er opnået, er der yderligere skattemæssige fordele. Efter selskabsskatten er betalt af årets overskud, kan du skattefrit udbetale udbytte til holdingselskabet – helt uden at betale udbytteskat.  Overskuddet vil, efter udlodningen til holdingselskabet, være beskyttet mod krav, der måtte blive rettet mod driftsselskabet. Muligheden for at lave denne skattefrie udlodning fra driftsselskabet til holdingselskabet kræver, at holdingselskabet, som minimum, ejer 10% af driftsselskabet.

Skattefrit frasalg af selskabet

Ydermere kan muligheden for at sælge driftsselskabet skattefrit samt gode muligheder for udvidelse af ejerkredsen i et anpartsselskab nævnes som klare fordele. Du kan skattefrit frasælge sit driftsselskab, når dette ejes igennem et holdingselskab.
Det der måtte tjenes, som følge af et salg, vil skattefrit kunne overføres til holdingselskabet. Du kan, som ejer, herefter vælge, hvorvidt du ønsker at geninvestere midlerne, eller om du ønsker disse udloddet som udbytte (og dermed blive beskattet).

Nem udvidelse af ejerkreds

Ejerkredsen i et anpartsselskab kan, som nævnt, nemt udvides. Dette kan gøres ved anpartsoverdragelse eller ved kapitalforhøjelse, hvilket giver stor fleksibilitet, hvis du ønsker, at flere ejere skal indtræde i selskabet, eller hvis investorer skal inddrages.

Dit næste træk

Artikel har gjort rede for en række fordele ved anpartsselskaber, herunder den begrænsede hæftelse, muligheden for at eje igennem et holdingselskab, muligheden for at sælge sit selskab skattefrit og muligheden for nemt at udvide ejerkredsen i selskabet.

Ovenstående er nogle af de helt store fordele ved anpartsselskaber, og når dette sammenholdes med anerkendelsen og tilliden, som anpartsselskaber opnår, er det bestemt værd at overveje netop denne selskabsform.

Såfremt du har vanskeligheder ved at stille med 40.000 kr. i kontant til at opfylde kravet til selskabskapitalen, har du altid mulighed for at stifte et ApS ved apportindskud. I stedet for at stille med 40.000 kr. i kontanter, stiller du derimod med aktiver såsom værktøj, biler eller varelager. Ønsker du at vide mere herom, bør du konsultere en advokat, da der gælder en række krav og udgifter hertil.

 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.