Unge låner penge

Flere-unge-låner-penge

Flere-unge-låner-penge

De fattige unge

En god grund til, at unge mennesker bliver nødt til at låne penge, er, at de har meget få penge at gøre godt med. Unge der optager lån, er altså ikke nødvendigvis uansvarlige mennesker, som ønsker en ny lækker bil eller et stort fladskærms TV. Det kan lige så godt være, at de er studerende, som har brug for penge til mad sidst på måneden.

Når man er ung, kan det være svært at have en god økonomi. Dette skyldes, at man sandsynligvis er studerende. Med studier følger også SU, men for mange rækker SU’en næsten kun til at betale deres husleje. Hvis de studerende vil have penge at leve for resten af måneden, kan det være nødvendigt for dem at få et arbejde. Men det er svært at arbejde mange timer, hvis man har et fuldtidsstudie ved siden af. For disse unge kan det derfor stadig være småt med penge.

Er man et ungt menneske, som ikke studerer bliver det ikke nødvendigvis lettere. Der er grænser for, hvor høj løn, man kan få, hvis man hverken har uddannelse eller erfaring. Man kan naturligvis vælge at have flere jobs eller arbejde mange, mange timer om dagen, men som ung uden studier kan det være, at man har andre projekter som eksempelvis en iværksætterdrøm, man ligeledes skal have tid til.

Lånene og de fordomme som følger med

Vælger man at optage et lån, følger der straks en masse fordomme med. Dette kan for eksempel lyde, at man ikke har undersøgt lånet ordentligt, og nu kommer i en stor gæld, som man ikke kan betale tilbage. Der er naturligvis tilfælde, hvor dette har været sandheden, men det kan lade sig gøre at tage et lån på en fornuftig måde. I dag er der nemlig langt bedre muligheder for at undersøge og sammenligne de lån, som findes på markedet.

Dette har blandt andet noget med teknologiens udvikling at gøre. I dag kan man sammenligne forskellige lån på denne hjemmeside. Denne sammenligningsside giver mulighed for at vælge et fornuftigt lån samt et lån, som passer til personens specifikke behov.

Økonomisk uddannelse

Unge som ikke har styr på deres økonomi, er typisk dem, som ender med at blive dårlige betalere i sidste ende. Man kan godt have styr på sin økonomi og samtidig vælge at optage et lån. Vælger man derimod at tage et lån uden at have overblik over sin økonomiske situation, kan man komme ud for at have svært ved at betale lånet tilbage.

Er man ung eller forælder til et ungt menneske, kan det være en god idé at få vejledning inden for økonomi. Har man først fået styr på sin økonomi, kan det være lettere at få en god opsparing til store fremtidige udgifter.

 

 

 

 

 

 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.