Hitter Black Friday mon igen i år?

Sondagsavisen---Dimoda

Sondagsavisen---Dimoda

I 2017 troede vi næsten ikke det kunne blive vildere, det kunne det så godt i 2018 – og mon det er den samme følelse vi sidder med efter i år vides endnu ikke, men én ting er i hvert fald sikkert – både de fysiske og netbutikkerne har store forventninger.

I takt med teknologien flytter sig, er det også især online man begynder at kigge mere og mere over imod. Det er her der kastes rigtig mange markedsføringskroner efter begivenheden, og man forstår det måske også godt – for forbrugerne sidder parate til at shoppe.

Det er sådan set underordnet om det er kvindetøj, elektronik eller sågar en bil man er på udkig efter – der florerer med tilbud til højre og venstre.

Fra Black Friday til Black Week

Det er nu ikke længere nok bare at køre en kampagne der hedder Black Friday. Nu hedder det Black Week, hvor virksomhederne kører forskellige kampagner i ugens løb med attraktive tilbud. Dels er der noget taktisk i dette, selvom mange vil mene det i ødelægger salget for sig selv om fredagen. Dog er dette ikke helt rigtigt, eftersom det giver bedre mening at sprede salget, da man på den måde faktisk øger chancen for at få flere ordre i bogen – og eventuelle impulskøb.

Problematikken ligger blot i, at det er de store virksomheder der i bund og grund kun har chancen for at køre en ordentlig Black Friday kampagne – eller week for den sags skyld. De har naturligvis nogle stordriftsfordele, der gør at de kan konkurrere på det nemmeste parameter; nemlig prisen.

Sætter mindre nichebutikker priserne for langt ned, risikerer de simpelthen at tabe penge på selve dagen, og dette er jo ikke meningen med at drive forretning. Tværtimod – derfor skal man også være en lille smule påpasselig med sin strategi.

Dette har også resulteret i, at flere og flere både forbrugere men også butikker, har valgt at sige nej tak til både Black Friday og Black Week. De mener ikke at de støtter en god sag. Ydermere er det heller ikke ligefrem noget der fremmer vores smid-væk-kultur vi er i gang med at opbygge.

Hvad med julesalget?

Resultatet af at køre disse kampagner lige før jul, er noget der især går hårdt ud over julesalget i de fysiske butikker. Dette sker netop fordi rigtig mange forbrugere vælger at handle deres julegaver under disse kampagnedage, hvilket man ikke kan forklejne nogen for. Dog gør det bare at der kommer færre mennesker ud i gågaderne, og shopping centrene, da julegaverne er købt.

Det bliver spændende at se hvordan Black Friday udfolder sig i 2019. Black Friday afholdes i år fredag d. 29. november.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.