Skal jeg tegne en hundesygeforsikring til min hund?

søndagsavisen.dk_-_netdyredoktor.dk-(1)---d.-3

søndagsavisen.dk_-_netdyredoktor.dk-(1)---d.-3

Som hundeejer er man forpligtet til at tegne en ansvarsforsikring for sin hund. Denne skal tegnes inden hunden fylder fire måneder. Denne forsikring dækker over skader forvoldt af hunden på mennesker, dyr eller ting. Udover ansvarsforsikringen findes der andre typer forsikringer, der dækker områder, der ikke er dækket af ansvarsforsikringen.

Sygeforsikring – en god idé?

En hundesygeforsikring dækker i en eller anden grad over omkostninger ved hundens sygdom. Typisk vil en hundesygeforsikring dække en del af dyrlægeregningen ved sygdom. Denne type forsikring er god at have for de fleste hundeejere, da dyrlægeregninger ved akut sygdom kan løbe op i rigtig mange penge. Der er jo ikke nogen offentlig sygeforsikring for dyr, så hvis ens kæledyr bliver syge, så står man selv med hele regningen, så for de fleste vil det være en rigtig god idé at tegne en sygdomsforsikring for deres hund. Din hund er dit ansvar, så (læs hvorfor) du bør have en hundesygeforsikring her.

Selvrisiko overfor præmie

Når man skal vælge forsikringer til sine kæledyr, bliver man – ligesom når man skal vælge forsikringer til sig selv og ens bolig – nødt til at læse det, der står med småt. Altså se på, hvad forsikringen dækker, hvad den koster i præmie, og hvor stor selvrisikoen er. Den årlige præmie vil være dyrere, hvis der er en lav selvrisiko end, hvis der er en høj selvrisiko. Man bliver simpelthen nødt til at gøre op med sig selv, hvad man gerne vil have dækket, og hvor meget, man er villig til at betale. Disse overvejelser afhænger naturligvis af, hvilken hund du har, hvilket liv den har, samt din privatøkonomi.

 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.