Guide: Sådan finder du et billigere mobilabonnement

Det er ting som madvarer, forbrug, tøj og selvfølgelig din telefon. Sidstnævnte er, som bekendt, ikke gratis at have, og det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis du sidder med det forkerte abonnement – måske endda uden at vide det. Der er altså mange penge at spare ved at finde og bruge det rigtige mobilabonnement, men det er ikke ligetil, for hvad skal man egentlig vide, hvad skal man se efter, og hvor skal man starte? Fortvivl ej – du får svar på alle dine spørgsmål i denne korte guide til et bedre og billigere mobilabonnement.

Overvej dine behov

Først og fremmest er det oplagt at starte med at overveje, hvordan dit mobilbehov egentlig ser ud. Det kan lyde basalt, men tænk over, hvor meget du eksempelvis er på Wi-Fi i løbet af en dag, hvor meget du ringer eller selv modtager opkald, og hvor mange beskeder du sender. Du kan formentlig nikke genkendende til, at forbruget i de to sidste kategorier er dalende – det er de i hvert fald hos de fleste danskere, og det er der en grund til.

Vi lever i en digital verden, hvor særligt Facebook fylder en hel del, og hvor behovet for at ringe rundt bliver mindre og mindre. Samtidig udbydes der Wi-Fi langt de fleste steder, og selvom du måske med dit nuværende abonnement allerede har fri data og fri taletid, så er det alligevel noget, du formentlig betaler en pæn sum for. Overvej derfor med dig selv, om du kan nøjes med mindre data og mindre taletid – det er der mange penge at spare på.

Vælg et abonnement, som du kan bruge uden for Danmark

Det nye sort for mange teleselskaber er, at du nu kan bruge dit data i alle EU-lande. Det er imidlertid ikke alle, der udbyder denne service endnu, og derfor kan det være utroligt dyrt, når du er på ferie, at bruge din telefon, hvad end du skal på nettet, bruge rutevejledning eller i kontakt med en bekendt. Der kan derfor også her være mange penge at spare ved at finde et abonnement, som understøtter disse områder. Mange undervurderer nemlig ofte, hvor meget telefonen egentlig bruges i løbet af en ferie, og særligt rutevejledning er et område, som er praktisk at kunne bruge – og hvad med de feriebilleder, som skal på Instagram?

Undersøg dine muligheder

De to områder ovenfor er naturligvis ikke nyheder for teleselskaberne, som der bliver flere og flere af. Det er en stor fordel for dig som forbruger, for det betyder, at der er konkurrence om dig. Tag derfor at udnytte konkurrencen til dit bedste, og investér lidt tid i forberedelse. Et godt abonnement er mange ting og kan være mange forskellige ting for forskellige mennesker. Derfor er den rigtige mobiludbyder også af afgørende betydning. Så lad ikke dovenskaben vinde, men klik dig i stedet ind på nettet, læs og sammenlign de tilbud, du kan finde, og vælg det abonnement, som passer bedst til dine specifikke behov. Det vil du hurtigt kunne mærke på din økonomi.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.