Nye måder at trives på i livet

Samtidig er det også bare med at vælge og kaste sig ud i det. Nogle er til heavy-metal og andre er til jazz, mens der er andre ting, vi alle har mere eller mindre tilfælles – fx det at nyde en god søvn.

Det starter fra barnsben

Vi har alle været børn engang, selvom vi måske engang imellem glemmer at huske det. Man lever i nu’et og kan ikke ændre fortiden. Dog er der en fantastisk mulighed ved erindringen og det, at vi kan huske forskellige scener, hvoraf nogle har sat sig. Man kan nok ikke huske, hvordan det var at være baby. Det ændrer dog ikke på det faktum – uden at lyde alt for psykoanalytisk – at tiden som baby, betyder meget for ens senere karakterdannelse. Vi kan altså ikke ændre på, hvordan vi selv er vokset op. Til gengæld kan vi sørge for, at man skaber de helt rigtige faciliteter for det nye liv, der er kommet til verden (eller er på vej) og skal vokse op i den med alt, hvad det indebærer.

De voksnes ansvar

Det er forældrenes, eller hvem der nu er voksen i barnets liv, ansvar at sørge for deres barn. Man giver spædbarnet mad og kærlighed, plejer det med omsorg og sørger måske for at lade dets nysgerrighed pirres. Noget som er vigtigt at huske, er også, hvordan barnet sover. Det kan være meget sigende i forbindelse med barnets trivsel (og ens egen), og derfor er det vigtigt at sætte sig ind i alt det babyudstyr og andre behov, som et barn måtte have.

Musikken der spiller

Når man hører ordet liv, kan man ikke lade være med at tænke. Spædbarnets gråd er en lyd, der giver en lyst til at sørge for, at barnet ikke græder mere – det nærmest skær i ørerne og i hjertet. Omvendt er lyd også noget, som vi alle kan mødes om. Musikken står som et af de kulturprodukter, som næsten alle kan lide. Man samles om skabelsen af lyd og lader bevidstheden transcendere. Musik er utvivlsomt en vigtig del af enhver persons liv – vi vokser alle om med det og det er de færreste, som ikke har et yndlingsband- eller kunstner. Og mange ønsker også selv at prøve sig ad med musikkens kunst, hvilket mange vælger at gå i kast med online, hvor der findes mange gode musiksider, der hjælper en godt i gang.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.