Årets dummeste forbrydelser

En 24-årig mand klippede et hegn over, stjal en havetraktor og valgte at flygte fra gerningsstedet på traktoren – med 20 kilometer i timen. Han blev hurtigt anholdt. Illustration: Naja. L. Jørgensen

1. Skidt valg af flugtbil

Det var ikke helt gennemtænkt, da en 24-årig mand i april stjal en havetraktor fra XL Byg i Vejle. Den 24-årige klippede et hegn over, stjal havetraktoren og valgte så at flygte fra gerningsstedet på traktoren med kurs mod havnen. Men en havetraktor er ikke et helt normalt scenarie i bybilledet efter midnat, og heller ikke ligefrem det hurtigste flugtfartøj, man kan tænke sig, så borgere på stribe kontaktede politiet, der fulgte tippene som perler på en snor og anholdt tyven. Topfarten for en almindelig havetraktor er cirka 20 km/t.

2. Tyv til det sidste

Kort inden retssagen mod en 37-årig mand, der skulle modtage dom for flere tyverier, lykkedes det ham at stjæle pungen fra en advokat, der var i retten i Nykøbing Falster samme januardag af andre årsager. Betjente mistænkte korrekt manden, og da pengene blev fundet på ham, kunne dommeren lægge lidt ekstra til straffen for det just begåede tyveri.

3. Fulgte spor i sneen

I en februar nats mulm og mørke – samt snevejr – valgte en 17-årig mand at begå indbrud i et hus i Rødby. Tyvekosterne samt den unge og uerfarne tyv blev fundet sovende på en adresse tæt på gerningsstedet, som politiet fandt efter en lille gåtur, hvor de fulgte den 17-åriges fine fodspor i sneen.

4. Snød sig ind til betjente

En ung mand ville meget gerne ind til Rock Under Broen i Middelfart i juni, men havde ikke lyst til at betale. Politiet var selvfølgelig til stede ved festen, og de kunne se manden liste rundt og lede efter et godt sted at hoppe uset over hegnet. Han valgte et sted få meter fra indgangen, kravlede op og hoppede ned – til seks betjente i politiets aflukkede område. Selvom betjentene var forbløffede, havde de ingen problemer med at fange ham.

5. Løb om kap med eliteløber

Tilbage i januar truede en mand med en sok og en kniv personalet i en Nettoforretning i Odense. Han havde nemlig ingen handsker med, så for at skjule en håndtatovering og undgå fingeraftryk, tog han en sok på hånden. Efter at have fået penge flygtede han, men en mandlig medarbejder og maratonløber kunne let følge trop og spørge røveren: ‘Hvor langt synes du, vi skal løbe?’ Som svar fik ekspedienten et knytnæveslag i ansigtet, og han opgav jagten. Røveren havde i flugten mistet en del af udbyttet. Men vigtigst af alt også sokken. Den indeholdt nemlig dna-spor, og den prøveløsladte ejermand – med en reststraf på over 600 dage – fik en samlet dom på to år og seks måneder.

6. Kvinde ville vaske nu!

Kvinder og tøj kan være en farlig affære. Tilbage i oktober fik et helt vaskeri i Brønshøj, København, syn for sagen, da en 42-årig kvinde var særdeles opsat på at få rengjort sit tøj. Da der opstod uoverensstemmelser omkring en vasketid, krævede den 42-årige sin ret ved at fare voldsomt op og vifte med en kniv. Kvinden blev anholdt og sigtet for knivtrusler samt gadeuorden.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.