Vi elsker hunden som en baby

Foto: Colourbox

Hunden er lidt mere end bare menneskets bedste ven. Faktisk er båndet mellem mennesket og dets foretrukne kæledyr mere lig det, man ser mellem forældre og børn. Det viser et studie fra University of Veterinary Medicine i Wien.

Hunden har været tæt forbundet til mennesket i 15.000 år, og med tiden har mennesket fået rollen som hundens vigtigste sociale partner,viser undersøgelsen. Forholdet er så stærkt, at det til forveksling ligner det, forældre og børn har. 
Forskerne observerede en række hunde og deres ejere i forskellige situationer, og de fandt blandet andet ud af, at hunde bruger deres ejere som en ‘sikker platform’ til at interagere med omgivelserne – præcis på samme måde, som små børn bruger deres forældre. 
Desuden observere de de, at hunden agerer på mere selvsikker vis i nærheden af sin ejer end i nærheden af fremmede eller alene. Og båndet bliver kun stærkere med tiden. Det skriver Daily Mail.
Oplevelser i byen
Nyheder, debat og guides fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes