Du deler 80 millioner bakterier ved at tungekysse

Foto: Colourbox

10 sekunders tungekys giver andet end hjertebanken og kilden i maven. Ved tungekontakt og spytudveksling overføres nemlig også et solidt antal bakterier. Det viser en undersøgelse foretaget af hollandske forskere.

Forskerne undersøgte 21 par som kortlagde deres kyssevaner via et spørgeskema. Herefter blev der taget spytprøver fra de deltagende som efterfølgende blev analyseret.

For at måle frekvensen i bakterieoverførslen, drak den ene testperson, fra hvert par, en probiotisk yoghurt inden testen, der indeholdt varianter af bakterier som ikke typisk findes i munden.

Det viste sig, at der hos par som rapporterede ni kys dagligt af 10 sekunders varighed, med tungekontakt og spytudveksling, blev delt op til 80 millioner mikrobakterier mellem de kyssende.

Forskerne understreger dog, at bakterierudvekslingen ikke indebærer en sundhedsfare, da immunsystemet styrkes ved at blive udsat for bakterierne, så kys endelig igennem.

En pudsig sidebemærkning til undersøgelsen var, at de mandlige deltagere i spørgeskemaet angav væsentlig flere kys dagligt end deres kvindelige partnere. Den kan man jo så tænke lidt over.

Kilde: Newser

 

 

 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.