Få fem hurtige oprydningsråd fra overraskende kant

Du har sikkert allerede hørt og læst om Feng Shui, for det er noget, rigtig mange taler om. Men hvad går det egentlig ud på? Q.dk har spurgt Feng Shui ekspert Kamille Sommer om, hvad en 4000 år gammel filosofi kan hjælpe alle os nutidsmennesker med. Og det er faktisk ikke så lidt, for Feng Shui handler om at skabe balance i dit liv, noget, vi nok har mere brug for nu end nogensinde.

Se de fem oprydningsråd nederst i artiklen

– Feng Shui går kort fortalt ud på at indrette dit hjem efter bestemte metoder og principper, som skaber balance. Der kigges bl.a. på den måde dine møbler er placeret, dine farver i hjemmet, og hvordan du bliver påvirket af kompasretningerne. Det er f.eks. ikke ligegyldigt, hvor du sidder og arbejder i dit hjem, eller hvilket rum du sover i, forklarer Kamille Sommer og fortæller samtidig, at i lande som Kina og Japan er det fuldstændigt utænkeligt at bygge noget, hvis ikke der har været en Feng Shui mester inde over.

Video: Gwen Stefani, George Clooney og Julie Roberts i fællessang på road-trip

Ingen vej uden om oprydningen
– Nu er resten af verden så også så småt begyndt at følge med. I England er f.eks.’ British Airways’ og ’The Bodyshop’ indrettet efter Feng Shui principperne. Dog er principperne gjort mere vestlige, så de passer hertil, fortæller Kamille Sommer.

Men Feng Shui bruges også i vid udstrækning af helt almindelige mennesker, der søger efter mere balance i deres liv. Måske det kunne være dig? I givet fald skal du i gang med en større oprydning, fortæller Kamille Sommer videre:

– Hvis ikke du rydder op, virker dine tiltag med Feng Shui ikke optimalt. Ifølge kineserne er alt energi. Der er både god energi og knap så god energi. Du kan nok godt selv gætte hvilken en af energiformerne, rod kommer under. At rydde op giver klarhed i hjernen. Jo mere du slipper dine ting, jo mere ro får du i sjælen.

Derfor skal du lette numsen fra stolen meget mere

Kamille Sommers 5 hurtige Feng Shui oprydningsråd:
  1. Opbevar ALDRIG rod ovenpå skabe. Især tunge ting, er virkelig et no-go.
  2. Opbevar ALDRIG rod under din seng. Energien skal kunne cirkulere frit.
  3. Undgå ting bagved dørene. Dørene skal kunne åbnes helt.
  4. Sørg for ikke at have for mange ting samlet, da det forvirrer dit blik. Overskuelighed giver ro i sindet.
  5. Vasketøjskurve i soveværelser er en meget dårlig idé. Hvis du ikke har andre muligheder, så sørg for at den er inde i et skab.

Opbevaring – 10 gode og funktionelle idéer til store og små ting

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.