Trin for trin: Sådan laver du dit eget avocadotræ

Træet skal have meget vand for at overleve, gerne hver eller hver anden dag, alt efter hvor varmt den står.

Træet skal have meget vand for at overleve, gerne hver eller hver anden dag, alt efter hvor varmt den står.

Er du plante- og boligelsker, og følger du med i trends i magasiner og på de sociale medier, har du måske opdaget, at man kan lave sit eget avocadotræ – ja, nogle vil sige, at det er et must. Men hvordan gør man egentlig? Hvordan får man det til at lykkes og til at vokse? Nogle er heldige første gang, andre skal prøve flere gange, og nogle giver måske helt op, fordi det faktisk er svære, end man lige tror. Vi guider til, hvordan du trin for trin får det til at vokse.

DIY projekter

1. Først og fremmest skal du sørge for at købe en god, stor avocado – ikke de billige i net, da stenene i dem ofte er ret små.Vil du have optimal chance for at få stenen til at spire, skal den være rimelig stor, ca. 3-4 cm i diameter.

2. Når du stenen ud af avocadoen, så vær forsigtig. Det er ikke godt for stenen, hvis den får en masse mærker og rifter, da man nemt kan komme til at ramme de steder, hvor stenen deler sig.

DIY projekter

3. Skræl altid stenen. Mange lader hinden sidde på, hvilket kan gøre det svære for stenen at åbne sig. Projektet kan muligvis lykkes, selv om hinden bliver siddende på, men vi kan lige så godt gøre det let for stenen og dermed øge chancerne for succes.

DIY projekter

4. Vend stenen rigtigt, ellers er projektet dødsdømt fra starten af. Den ende, der har siddet fast på træet, skal vende ned i vandet. Hvis du kaster et nærmere blik på billedet her, så kan man se, at stenen har et rundt område, der ser anderledes ud end resten af stenen, og det er den ende, der skal vende ned i vandet.

DIY projekter

5. Når du sætter pindende i stenen, skal du sætte dem de rigtige steder. Stenen har nogle fordybninger/markeringer, hvor den vil åbne sig. Her må pindende ikke sidde. Igen kast et blik på billedet, hvor man kan se en markering i midten af stenen – og vær ganske forsigtig, når du stiller pindene i, det behøver ikke være mere end et par millimeter dybt.

DIY projekter

6. Efter ca. 3-4 uger skulle stenen meget gerne slå rødder og efter atter 3-4 uger begynder den at spire. Nu er det tid til at plante den i en krukke eller potte med muldjord, og stillr den et lyst sted, men ikke i direkte sollys, som avocadostenene af en eller anden årsag ikke er glade for – i hvert fald ikke for længe ad gangen.

SE OGSÅ: LAD KREATIVITETEN BLOMSTRE OG STØB DINE EGNE, STILEDE ORNAMENTER

DIY projekter

7. Træet skal have meget vand for at overleve, gerne hver eller hver anden dag, alt efter hvor varmt den står. Begynder bladene at hænge, så er det et tegn på, at nu skal den have vand.

LÆS OGSÅ: DIY – DERFOR SKAL DU ALDRIG MERE SMIDE DINE GAMLE BÆLTER UD

DIY projekter

8. Hav tålmodighed og hvis det ikke lykkes første gang, så prøv igen. Sørger du for at følge disse trin og tips, så er der stor sandsynlighed for at det lykkes.

DIY projekter
houzz
Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.